Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Αμαρτία- Μετάνοια.

Ο πολιτισμός στον οποίο ζούμε και που φορμάρει τις ποικίλες αντιλήψεις μας για τον κόσμο, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνει την έννοια της αμαρτίας. Γιατί αν αμαρτία είναι, πρώτα απ' όλα, η πτώση του ανθρώπου από ένα απίστευτα ανώτερο ύψος και η άρνηση της «υψίστης κλήσεώς» του, τι μπορεί όλα τούτα να σημαίνουν σ' έναν πολιτισμό ο οποίος αγνοεί και αρνείται αυτό το «ανώτερο ύψος» και αυτή την «κλήση»; Σ' έναν πολιτισμό που ορίζει τον άνθρωπο όχι από «άνω» αλλά από «κάτω»; Σ' έναν πολιτισμό που, ακόμα και όταν δεν αρνείται ανοιχτά το Θεό, είναι ουσιαστικά υλιστικός από την κορυφή ως τα νύχια; Σ' έναν πολιτισμό που σκέπτεται για τη ζωή του ανθρώπου μόνο σε σχέση με τα υλικά αγαθά και αγνοεί τη μεταφυσική κλήση; Αμαρτία για έναν τέτοιο πολιτισμό θεωρείται, επομένως, η φυσική «αδυναμία» που οφείλεται συνήθως σε «ανωμαλία» και που, με τη σειρά της, έχει κοινωνικές ρίζες και, έτσι, μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια καλύτερη κοινωνική και οικονομική οργάνωση.

Το πράσινο πλυντήριο


Ο Παγωτατζής είπε: Follow the money.

Δεν ξέρω εάν η πράσινη ανάπτυξη φτιάχτηκε για να ξεπλένει λεφτά, ή για να πουλάει Γερμανικά κατασκευάσματα, αλλά τα δύο προσφέρονται για συμβίωση. Τα πλυντήρια, γενικά, γουστάρουν πολύ τις φούσκες. Σήμερα εγκαινιάζω άλλη μία ετικέτα (tag) με τίτλο "πράσινο πλυντήριο".

Η ψυχική απολαβή της ενημέρωσης

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η ενημέρωση έχει την ψυχική απολαβή της. Δεν εξηγείται διαφορετικά πώς είναι δύσκολο για τον κόσμο να τη στερηθεί ή ακόμα και να την περιορίσει. Ο κόσμος δεν θέλει να στερηθεί την ενημέρωση επειδή δεν θέλει να στερηθεί την ψυχική απολαβή της. Αν ήταν υποχρεωμένος να πάψει να ενημερώνεται, επειδή π.χ. είναι έγκλειστος σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως όπου η ενημέρωση είναι υποχρεωτική, θα ένιωθε τη στέρηση ως υποτίμηση της προσωπικότητας και ακόμα περισσότερο ως ανυπαρξία. Υπάρχω για τον σύγχρονο άνθρωπο σημαίνει κυρίως ότι με αναγνωρίζουν ότι υπάρχω, με διαφορετικούς τρόπους π.χ. με την δυνατότητα να αγοράζω, να ενημερώνομαι κ.α. Ενημερώνομαι άρα υπάρχω.

Πράγματι η ενημέρωση κατά κάποιο τρόπο μας κάνει να νιώθουμε σπουδαίοι. Μας βγάζει απ΄ την ανυπαρξία. Νιώθουμε ότι υπάρχουμε. Ότι είμαστε απαραίτητοι. Ότι η γνώμη μας έχει βαρύτητα. Σε ενημερώνω σημαίνει ενδιαφέρομαι να μάθω πώς σκέφτεσαι. Είναι σαν να μας ρωτούν, πώς θα θέλαμε να εξελιγχθούν τα πράγματα. Αυτή είναι η ψυχική απολαβή της ενημέρωσης.

Ξαφνικά ανακάλυψαν τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.

Εντύπωση προκαλεί στους εχέφρονες πολίτες η ξαφνική προεκλογική επίθεση ολόκληρου του καθεστώτος εναντίον της διαφθοράς μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων. Ολόκληρο λοιπόν το καθεστώς, τόσο το πολιτικό του σκέλος με τις διωκτικές του αρχές, όσο και το επικοινωνιακό του σκέλος με τα καθεστωτικά ΜΜΕ και φυσικά από κοντά παρασυρόμενη και μεγάλη μερίδα του διαδικτύου, σπεύδουν να βρουν διάφορες περιπτώσεις διαφθοράς για να προβληθούν και να μεγιστοποιηθούν.

Φυσικά και θα πρέπει να παταχθεί οποιαδήποτε εκδήλωση διαφθοράς στο δημόσιο, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι. Περί αυτού δεν τίθεται κανένα ζήτημα. Αλλά τι θέλει να μας πει το πολιτικό σύστημα; ότι τάχα δεν γνώριζε τι συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις στον δημόσιο τομέα; Μα, αν πει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να πει και συγνώμη κα να αποσυρθεί ως παντελώς ανίκανο. Όμως δεν πρόκειται περί αυτού.

Γιατί τέτοιος ραγιαδισμός;

Η παγκόσμια αγορά RFID αναμένεται να φθάσει τα 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια το μέχρι το 2014

RFID News / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η παγκόσμια αγορά RFID αναμένεται να φθάσει τα 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011 - 2014, σύμφωνα με νέα έκθεση του ReportLinker. Αναδυόμενες εφαρμογές RFID κάτω από διαφορετικές κάθετες θα ξεπεράσουν και άλλες τεχνολογίες αυτόματης αναγνώρισης, όπως ο γραμμωτός κώδικας (bar code).

Η «Παγκόσμια Πρόγνωση Αγοράς έως το 2014» (“Global Market Forecast to 2014”) εξετάζει την πρόοδο στην εφαρμογή της τεχνολογίας RFID κάτω από διαφορετικές κάθετες – την κυβέρνηση, τις μεταφορές και το λιανικό εμπόριο, την υγειονομική περίθαλψη και την αυτοκινητοβιομηχανία - για να κατανοήσει την τρέχουσα αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές της αγοράς για την τεχνολογία στους τομείς αυτούς.