Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η ένωση του ανθρώπου με το Θεό (Η ελευθερία από την καταπίεση)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Είναι εκπληκτικό το ότι η ένωση του ανθρώπου με το Θεό (θέωση), που είναι ο σκοπός όλης της δημιουργίας, η αρχή και το τέλος, φαίνεται να μην ενδιαφέρει, σχεδόν, κανέναν, εκτός από τους αγίους, ενώ ενδιαφέρει όλους τους ανθρώπους, χωρίς εξαίρεση, μέσα στην καθημερινότητά τους! Τόσο το πονηρό, αλλοτριωτικό πνεύμα έχει αποξενώσει τον άνθρωπο απ΄τον προορισμό του!

Τί είναι, λοιπόν, αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους γύρω μας, να είναι φως για τους άλλους; Η χάρη που αποπνέει η παρουσία τους είναι αποτέλεσμα της δικής τους προσπάθειας;
"Η Ορθόδοξη Εκκλησία πάντοτε πίστευε και κήρυττε πως η θέωση είναι υπόθεση πανανθρώπινη και σχετίζεται με τον προορισμό κάθε ανθρώπου. Είναι ο σκοπός της πνευματικής ζωής όλων μας... η μεγάλη πρόκληση της ζωής, η μόνη που μπορεί να προβληθεί ως μια "κατ΄ ουσίαν" και "φυσική" κατάσταση και για το ιστορικό παρόν και για το, μετά τη ζωή αυτή, μέλλον. Ο άνθρωπος μετά τη θέωση όχι μόνον προσεγγίζει το "αρχέτυπόν" του για να το "μιμηθεί, απομακρυνόμενος από την τραγική και αλλοτριωτική επήρεια του πονηρού, αλλά καταλήγει ουσιαστικά να γίνει όμοιος με το Θεώ". (Ό,τι είναι ο Θεός εκ φύσεως, γίνεται ο άνθρωπος με τη χάρη του Θεού). (Γεώργιος Π. Πατρώνος, Η θέωση του ανθρώπου, Εκδ. Δόμος, σελ. 207).

Δανεικά πάνω στα Δανεικά!

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Για κορνίζα... τα Δανεικά Πάνω στην πλάτη μας….

Όλα Μαμούθ... τα έλεγε το ΓΑΠ και πολλοί χαιρόντουσαν!

ΘΑ θυμίσω ότι 2010 – 2013 έχουμε πληρώσει 122δισ Ευρω σε Τόκους και Χρεολύσια!!!

Δάνεια Μαμούθ.

Πολιτικοί ΓΙΔΙΑ.

Δανειστές Λαμόγια, και Τοκογλύφοι Εκβιαστές και καλά κάνουν!

Εκκαθαριστικά μόνο για Ελληνες

Dura lex sed lex. Σκληρός νόμος αλλά νόμος. Εντάξει, μεσιέ, το καταλάβαμε. Ντούρος ο νόμος, σαν αγγούρι. Θα τον σεβαστούμε, διότι αλλέως θα μαραζώσει και δεν θα κάνει για τη χωριάτικη σαλάτα. Αν το βάλουμε να ποζάρει παπαδιασμένο δίπλα στην ντομάτα, στην πιπεριά, στη φέτα και στο κρόμμυον, θα βγάλουμε κακό όνομα στην τουριστική πιάτσα. Τα αγγούρια είναι αξιοσέβαστα όταν είναι dura σαν τον lex (τον νόμο, δηλαδή). Πάμε τώρα στο προκείμενο. Μοιράζανε οι χρυσαυγίτες τρόφιμα μόνο σε Ελληνες κι όταν αυτό «απαγορεύτηκε» πήγαν οι διπλάσιοι. Πολύ έξυπνο. Οποιος το εμπνεύστηκε πρέπει να ξανακοιτάξει ολίγον την Ιστορία ή απλά να ρωτήσει έναν λόγιο πατατά από πότε κυκλοφορούν τα γεώμηλα στην πατρίδα μας. Από τότε που ο Καποδίστριας τα «απαγόρευσε». Τα είχε φέρει και τα μοίραζε τσάμπα, ο χριστιανός. Οι Ναυπλιώτες άκουσαν ότι διανέμονται δωρεάν πατάτες (τις οποίες αγνοούσαν) και δεν κούνησαν βλέφαρο. Μόλις ο αείμνηστος κυβερνήτης κατάλαβε τη αδιαφορία του κοινού, τοποθέτησε φρουρά στον χώρο αποθήκευσης των πατατών και οι γάτουλες οι Ελληνάρες άρχισαν να τις κλέβουν. Κοντολογίς, το απαγορευμένο είναι πιο γλυκό.

Η δημοκρατία του ενός (1)

Με προεδρικό διάταγμα και χωρίς να περάσουν από τη βουλή για έγκριση, θα γίνονται από εδώ και μπρος οι απολύσεις στο δημόσιο, το κλείσιμο οργανισμών και η κατάργηση σχετικών νόμων, μετά από τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο οικονομικών σ’ ένα νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ακολουθήσει το πρόσφατο δρόμο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, αλλά να παρακάμψει τελείως το κοινοβούλιο για να μπορεί, πλέον, να περνά όποιο μέτρο θέλει χωρίς να λογοδοτεί ούτε στον ίδιο της τον εαυτό.

Συνεχίζεται η αύξηση στην χρήση κάρβουνου και λιγνίτη στην Γερμανία (και καλά κάνει)

http://www.derwesten.de/wirtschaft/kohlekraftwerke-laufen-auf-hochtouren-oekostrom-stagniert-id8224835.html

http://www.thegwpf.org/germany-coal-power-expanding-green-energy-stagnating/

Αυξημένη οι χρήση κάρβουνου και λιγνίτη το πρώτο εξάμηνο του 2013 (όπως και το 2012), στην Γερμανία. Και λογικό είναι. Εφ' όσον μειώθηκαν τα πυρηνικά, και το αέριο τσούζει (και έχει και γεωπολιτικά θέματα αφού είναι ...Ρώσικο), μόνο το κάρβουνο και ο λιγνίτης μένουν. Οι ΑΠΕ είναι μόνο για να ακριβαίνει το ρεύμα και να κοροϊδευόμαστε (μόνο που αυτοί κοροϊδεύουν εμάς, επειδή μάς τις εξάγουν).

Όταν το κράτος ΔΕΝ εφαρμόζει τις αποφάσεις του.

Η είδηση που κυκλοφόρησε χθες στα Μ.Μ.Ε έλεγε ότι ΘΑ αποσυρθούν τα κρατικά αυτοκίνητα άνω των 1400 κυβικών με στόχο την μείωση της δαπάνης.

(Βέβαια την «μείωση δαπάνης» που θα γίνει με απόσυρση και αντικατάσταση με άλλα, δεν την καταλαβαίνω. Το σωστό θα ήταν από δω και πέρα να μην αγοραστεί κρατικό αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού).

Ας δούμε τι έχει συμβεί μέχρι τώρα:

Το 2010 η Κοινή Υπουργική Απόφαση 129/2534/20-01-2010 (ΦΔΚ 108/B’/4-2-2010) όριζε ότι αποσύρονται τα κρατικά αυτοκίνητα άνω των 1400 cc