Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η συναίσθηση της αδυναμίας που οδηγεί στο Θεό είναι δύναμη

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Στο Ευαγγέλιο του Μάρκου, στο δέκατο κεφάλαιο ο Ευαγγελιστής περιγράφει τη σκηνή που ο κόσμος έφερε τα παιδιά να τα ευλογήσει ο Κύριος. Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο: "Και προσέφερον αυτώ παιδία, ίνα αυτών άψηται. Οι δε μαθηταί επετίμων τοις προσφέρουσιν. Ιδών δε ο Ιησούς ηγανάκτησε και είπεν αυτοίς. Άφετε τα παιδία έρχεσθαι προς με και μη κωλύετε αυτά. των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία του Θεού. Αμήν λέγω υμίν, ος εάν μη δέξηται την βασιλείαν του Θεού ως παιδίον, ου μη εισέλθη εις αυτήν. Και εναγκαλισάμενος αυτά τιθείς τας χείρας επ΄ αυτά ηυλόγει αυτά."

(Έφεραν στον Ιησού παιδιά για να τα ευλογήσει. Οι μαθητές όμως μάλωσαν αυτούς που τα είχαν φέρει. Όταν είδε ο Ιησούς αγανάκτησε και τους είπε: Αφήστε τα παιδιά να έρχονται σε μένα. Μην τα εμποδίζετε. Γιατί η βασιλεία του Θεού ανήκει σε ανθρώπους που είναι σαν κι αυτά. Σας βεβαιώνω πως όποιος δε δεχθεί τη βασιλεία του Θεού σαν παιδί, δε θα εισέλθη σ΄ αυτήν. Τότε πήρε τα παιδιά στην αγκαλιά του και τα ευλογούσε βάζοντας τα χέρια του πάνω τους.)

NAMCO PONY: Μια διδακτική ιστορία, για το γιατί η Ελλάδα δεν αξίζει να σωθεί !

Η περιπέτεια της NAMCO στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι χαρακτηριστική για την σύγκρουση των μεγάλων συμφερόντων που «έπνιξαν» όλες τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας (και όχι μόνο!) στην Ελλάδα.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, βίωσαν την απόλυτη επιτυχία έχοντας καταφέρει να παράγουν στο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη 8- 10 αυτοκίνητα ημερησίως, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και με προστιθέμενη ελληνική αξία 67%, οι πωλήσεις ξεπερνούσαν τις 18.000, ενώ ο Ελληνικός Στρατός, η αεροπορία και το Ναυτικό έδειχναν την προτίμησή τους στα... άλογα των Pony, αφού το κόστος λειτουργίας και συντήρησης πέντε εξ αυτών ήταν μικρότερο από ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού.

Ελλάδα: Γερμανός κυβερνήτης «καπέλο» στο Μαξίμου

Ενας Γερμανός και ένας Ελληνας, ο Χορστ Ράιχενμπαχ και ο Γιώργος Γλυνός, αναλαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου τα… κλειδιά της ελληνικής κυβέρνησης, μετά από την πρόταση του Ζ.Μ. Μπαρόζο που υιοθέτησαν οι «15», μεταξύ των οποίων και ο Ελληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Η έλευση Ράιχενμπαχ στην Αθήνα αλλάζει εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και δεν αποτελεί μόνο μία διαδικαστική αλλαγή, όπως υποστηρίζει το Μαξίμου. Εγκαθίσταται σε ρόλο τοποτηρητή του συνόλου της ελληνικής κυβέρνησης μία ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών που θα ελέγχουν σημείο προς σημείο το Μεσοπρόθεσμο. Το μείζον είναι ότι δεν θα έχει στη δικαιοδοσία της μόνο την επιτάχυνση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων όπως (για ευνόητους λόγους) έλεγε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και θα αναφέρεται αποκλειστικά στους Μπαρόζο και Ρεν έχοντας τη δυνατότητα ακόμα και να διακόπτουν την πορεία δανεισμού της Ελλάδας, εφόσον θεωρήσουν ότι συντρέχει λόγος.

Ποιος είναι ο "μακελάρης των Κούρδων" νέος Α/ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας

Τη Δευτέρα συνεδριάζει στην Τουρκία το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, με σκοπό να επιλέξει τη νέα ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τις παραιτήσεις των επικεφαλής των κλάδων και του αρχηγού του γενικού Επιτελείου. Ο ηγέτης του παραστρατιωτικού σώματος της Στρατοχωροφυλακής, στρατηγός Νεζντέτ Οζέλ, κατέλαβε προσωρινά τη θέση του αρχηγού των χερσαίων δυνάμεων, καθώς θα πρέπει να παραμείνει στη θέση για ένα 24ωρο τουλάχιστον, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να καταλάβει τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι πέραν του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Κοσανέρ, οι υπόλοιποι έτσι κι αλλιώς θα αποχωρούσαν εφέτος από τη θέση τους, λόγω αποστρατείας.

Σεισμός 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank

Πρόεδρος στο Δ.Σ. είναι ο D. Speckhard,
\τέως πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος
παραμένει, ως μη εκτελεστικός
ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Απόφαση-φωτιά, από την οποία προκύπτει ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank, εξέδωσε την Τετάρτη 27/7 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Με την απόφαση αυτή ζητείται να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank και για ένα διάστημα και προέδρου του Δ.Σ., αλλά και ακόμη επτά προσώπων, που έχουν περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Διευθυντές - συνδικαλιστές

Όλοι μας νιώθουμε μέρα με τη μέρα να αλλάζουν όλα γύρω και δυστυχώς όχι προς το καλύτερο.
Κάποια πράγματα όμως παραμένουν σταθερές αξίες.

Γράφαμε παλιότερα για τους συνδικαλιστές - διευθυντές (Καταγγελία - Αναξιοκρατία στην Εκπαίδευση), (Πρώτα ο μαθητής... για να κρυβόμαστε από πίσω;) και την "αξιοκρατική" άνοδό τους με ποσοστά κατανεμημένα ανάλογα ποιος είναι στο γκουβέρνο.

Ήρθαν οι τελευταίες κρίσεις των διευθυντών για να το ξαναθυμηθούμε.

Η τακτική άριστα δομημένη. Άριστα 15,00 η κορυφή της ηγεσίας κάθε διεύθυνσης. Μετά ανάλογα τις προοπτικές και το σπρώξιμο. Οι υπόλοιποι για να δουν 14 πριν τα δεκαδικά θα πρέπει να έχουν Άγιο.

Στην Νέα Σφαίρα Επιρροής

Από τότε που πρωτογνώρισα τις "Ανανεώσιμες" Πηγές Ενέργειας μέχρι σήμερα, ούτε η Φυσική, ούτε τα Οικονομικά, ούτε η Αριθμητική άλλαξαν. Αυτό που άλλαξε ήταν το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και η επανένωση των Γερμανιών.

Το τι θα γράψει η Ιστορία μετά από πολλά χρόνια για τον Ψυχρό Πόλεμο, θα πρέπει να ζήσουμε πολλά χρόνια για να το μάθουμε. Αυτό που ενδιαφέρει τώρα είναι ότι η Γερμανία πέτυχε με το τέλος του Ψυχρού, αυτό που δεν πέτυχε μεταξύ 1939 και 1945, και αυτό που ενδιαφέρει εμάς, στον τωρινό μας μικρόκοσμο, είναι ότι από την "Αμερικανική" σφαίρα επιρροής μετά το 1949, περάσαμε στην "Γερμανική". Κατά πόσον οι δύο αυτές σφαίρες είναι ...συνεννοημένες, παίζεται. Είναι όσο συνεννοημένες ήταν το 1910, ή το 1940, ή κατά την διάρκεια του Πολέμου των Επτά Ετών. Μύλος!

10.000.000 Ευρώ μετρητά. ΤΩΡΑΑΑ!!! Για το Ταμείο ξεπουλήματος της περιουσίας του Δημοσίου

Μόλις έσκασε μύτη στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (άξιες οι υπερωρίες τους).
Μέχρι το μεσημέρι είχαν κυκλοφορηθεί 12 τεύχη του Β΄ τεύχους (ποικίλων ημερομηνιών).
Λίγο μετά κυκλοφορήθηκε και ένα 13ο. Και τώρα, Παρασκευή βράδυ, τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (και από Δευτέρα αυγουστιάτικες διακοπές και -υποτίθεται- όλα κλειστά - άλλωστε -αφελής απορία- εξ αιτίας αυτών των αργιών και της θερινής ραστώνης δεν δόθηκε και η εντολή της μη πληρωμής από ΔΟΥ;***), κυκλοφορείται και το 14ο φύλλο, με το κρίσιμο περιεχόμενο... Παραλλήλως ο κύριος Ρέππας μόλις έχει καταθέσει προς ψήφιση νομοσχέδιο περί "καλής νομοθέτησης"!!! Ωραία νομοθέτηση... Του μεσονυχτίου.... Μετά τα μεσάνυχτα τα ψηφίζουν στο Κυνοβούλιο, με ψηφοφορίες θρίλερ (κάθε φορά δραπετεύει - ελευθερώνεται και κάποιος ανανήψας πράσινος), λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα κυκλοφορούν... είναι ολοφάνερο πως μαύρα μεσάνυχτα θα φύγουν....