Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Μην πιάνεις φιλία

Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να αγαπάει τα γέλια και να θέλει να γελοιοποιεί τους άλλους, να μην πιάνεις φιλία. Γιατί θα σε κάνει να συνηθίσεις στην ψυχική ατονία. Σε εκείνον που η ζωή του είναι διεφθαρμένη, μη δείχνεις ιλαρό πρόσωπο φυλάξου όμως καλά μήπως τον μισήσεις.

Άγιος Ισαάκ ο Σύρος

Ποιος, είπαμε, θα βγάλει τον κορωνοϊό απ' την τρύπα;

Από αναγνώστη γιατρό

Προσοχή όσοι, με καλές προθέσεις, ζητάτε επιτάξεις και επιστρατεύσεις «ιδιωτών», γενικώς και αορίστως!

Είστε βέβαιοι ότι ξέρετε τι παίζεται;

Διότι νομίζω ότι είστε ευάλωτοι σε προπαγάνδα και παραπληροφόρηση. Και δεν το ‘χει σε τίποτε η στοργική αυτή κυβέρνηση και η ελεήμων αυτή αντιπολίτευση να σας προσφέρουν αυτό που (νομίζετε ότι) θέλετε.

Σας λέω ότι με τα «γενικά» και «αναγκαστικά» αυτά μέτρα, εκτός από τους ειδικευόμενους και τους άλλους χαμηλόβαθμους του ΕΣΥ (επιμελητές), θα την πληρώσουνε και οι συνοικιακοί γιατροί και οι δούλοι των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Νυκτομαχία

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Δε σου φαίνεται πως όλη αυτή η περιπέτεια μοιάζει με νυχτομαχία; Σαν μια μάχη με αόρατο εχθρό; Σαν να δίνουμε γροθιές στον αέρα. Δεν ξέρεις ποιός είναι ο εχθρός και πού βρίσκεται. Νομίζεις ότι είναι έξω, αλλά δεν είναι. Θα προστατεύαμε τον εαυτό μας. Αλλά ο εχθρός είναι μέσα μας. Ο εξωτερικός εχθρός δεν θά 'ξερε πού ακριβώς πονάμε, πού είμαστε ευάλωτοι. Θα φυλαγόμαστε από τις επιθέσεις του.

Πρέπει να φυλάξουμε δυνατό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το ανοσοποιητικό δεν είναι κάποιο όργανο του σώματός μας. Είναι η χάρη του Αγίου Πνεύματος που είναι δώρο του Θεού στον κάθε άνθρωπο. Όταν φύγει η χάρη, φεύγει κι η ζωή.