Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η κατάρρευση της αυτοκρατορίας. Το Βυζαντινό μάθημα

Δείτε το video

Ο Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για την δράση του HAARP από τις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Για αρκετά χρόνια, τέσσερις τουλάχιστον Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ρωσίας παρακολουθούν από κοντά τις δραστηριότητες και εξελίξεις των οπλικών συστημάτων του HAARP, υποβάλλοντας τις αναφορές τους στον πρωθυπουργό Πούτιν. Πρόκειται για την Υπηρεσία Πληροφοριών του Στρατού (GRU), το Ομοσπονδιακό Γραφείο Κρατικής Ασφάλειας (FSB), την Υπηρεσία Πληροφοριών των Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας (VKS) και την Υπηρεσία Πληροφοριών του Βορείου Στόλου. Τα στοιχεία των αναφορών που έχουν γίνει γνωστά είναι αποκαλυπτικά και άκρως ανησυχητικά.

Ερίκ Καντονά: Πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες και γκρεμίστε το σύστημα!

Την δική του πρόταση καταθέτει ο ανατρεπτικός Γάλλος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Ερίκ Καντονά για το που θα πρέπει να στηριχτεί η αντίσταση κόντρα στην οικονομική κρίση που πλήττει εργαζόμενους και συνταξιούχους. Με αφορμή τις γενικές απεργίες στη Γαλλία και τα εκατομμύρια εργαζόμενους που κατέβηκαν στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό, ο Καντονά θεωρεί πως «οι γενικές απεργίες δεν αρκούν».
Η μόνη «αληθινή επανάσταση», λέει, «είναι αυτή που έχει στόχο τις τράπεζες, που κλέβουν τον κόσμο. Το σύστημα στηρίζεται στις τράπεζες, άρα μπορεί και να ανατραπεί από αυτές.

«Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα πιάσω διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, θα δουλέψω στην Ευρωβουλή. Ούτε εισιτήριο επιστροφής υπάρχει!»

Η σπουδή του κ. Παπακωνσταντίνου να υποδείξει τον Κώστα Καραμανλή ως το δράστη της κατάπτυστης δήλωσης πρωθυπουργού που λοιδορεί συλλήβδην τη χώρα ως διεφθαρμένη, δεν συνιστά ένα μεμονωμένο ατόπημα.
Αποτελεί, απλώς, ένα ακόμη επεισόδιο της εν γένει πολιτικής συμπεριφοράς του υπουργού Οικονομικών. Συμπεριφορά που διακρίνεται κυρίως για την εσκεμμένη παραπλάνηση και τα κραυγαλέα ψεύδη απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Τα σχολειά μας!

ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
«Τα σχολειά, αν βγάλει κανείς λίγα στη μπάντα, τάλλα όλο δουλεύουνε για να βγάλουνε λεβαντίνους, κι’όχι Έλληνες , μ’όλα τα ψευτοελληνικά εξωτερικά πασαλείμματα. Οι περισσότεροι απ’αυτούς που διδάσκουνε τα παιδιά μας, κινήσανε από το χωριό, και πέσανε με τα μούτρα στα « μοντέρνα». Γινήκανε θεριακλήδες του μοντερνισμού. Ο νους κι’ ο λογισμός τους, μέρα-νύχτα, στριφογυρίζει στις μοντέρνες ανοησίες. Την Ελλάδα δεν θέλουνε μήδε να την ακούσουνε, την Ψωροκώσταινα! Δεν υπάρχει πιο αντιπαθητικό και πιο μικρόμυαλο πλάσμα από τον ξιπασμένο άνθρωπο, που αρνήθηκε το γάλα της μάνας του και ρεμπεύεται κι’ όλας γι’αυτό το κατόρθωμα.

Η πολλή τηλεόραση βλάπτει την ψυχική υγεία των παιδιών

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Τα παιδιά που περνούν περισσότερο από δύο ώρες την ημέρα βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ψυχολογικών προβλημάτων ανεξαρτήτως των επιπέδων δραστηριότητάς τους, προειδοποιούν βρετανοί ερευνητές. Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα τα οποία δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Ρediatrics» έπειτα από παρακολούθηση 1.000 παιδιών ηλικίας 10 και 11 ετών. Τα παιδιά συμπλήρωναν επί μία εβδομάδα ερωτηματολόγια στα οποία ανέφεραν πόσες ώρες περνούσαν ημερησίως μπροστά από μια οθόνη.

Οι δάφνες της εκ των υστέρων γνώσης

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

«Eγώ σου το είχα πει». Υπάρχει τίποτε εκνευριστικότερο, όταν έχουμε κάνει ένα σφάλμα, από την αυτάρεσκη υπενθύμιση του φίλου, που πράγματι μας είχε προειδοποιήσει σωστά, αλλά εμείς δεν τον ακούσαμε; Και όμως, υπάρχει· και είναι το εξής: «Εγώ ήθελα να σου το έχω πει, αλλά δεν σου το είπα, γιατί ήξερα ότι δεν θα με ακούσεις». Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά αφότου προσγειωθήκαμε ανώμαλα στην πραγματικότητα της χρεοκοπίας, όλο και πληθαίνει ο αριθμός των πολιτικών ταγών που, αφού απέτυχαν παταγωδώς να ανταποκριθούν στην έννοια του όρου «ταγός», έρχονται τώρα, εκ των υστέρων, να μας πουν ότι εκείνοι είχαν επίγνωση των κινδύνων που έκρυβε ο δρόμος και ήθελαν να μας είχαν γλιτώσει, αλλά κάτι τους εμπόδισε.

Citroen: Η άλλη όψη του Survolt

Το Survolt είναι ένα εντυπωσιακό concept car που γοητεύει με την ντιζαϊνάτη σχεδίαση αλλά και με τις επιδόσεις του που το κατατάσσουν ανάμεσα στα ισχυρότερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, έστω και σε πρωτότυπη μορφή. Πρόσφατα, σε εκδήλωση που έγινε στο Παρίσι παρουσιάστηκε μία ξεχωριστή φαντεζί εκδοχή του Survolt που επιμελήθηκε ο Francoise Nielly.