Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Τι νόημα έχει η ψήφος εμπιστοσύνης στους ετοιμοθάνατους;

Οι επιθανάτιοι σπασμοί της κυβερνητικής συμμορίας παίρνουν τον αυτοματισμό των ανακλαστικών εκείνων αντιδράσεων της ανημποριάς, του πανικού και της πτώσης.
Ένας τέτοιος επιθανάτιος σπασμός είναι και η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβερνητική συμμορία από την κατοχική Βουλή…
Αλήθεια τι νόημα έχει αυτή η νέα μανούβρα των ανδρεικέλων;
Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι με τέτοιους χειρισμούς και μανούβρες μπορεί να διασωθεί αυτή η παραπαίουσα κυβέρνηση;

Πιστεύει αλήθεια κανείς (ίσως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μέσα στον πανικό τους να το πιστεύουν) ότι μπορεί να υποκαταστήσεις τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, όπως το αποσυνθετικό πολιτικό αδιέξοδο και την ΠΤΩΣΗ χωρίς επιστροφή της δωσίλογης συμμορίας, με τεχνητά μέσα και γελοία κοινοβουλευτικά τερτίπια περί ψήφου εμπιστοσύνης;

Aκόμα υπουργός και υφυπουργός Παιδείας ΔΕΝ παραιτήθηκαν ...

Από το καλοκαίρι ακόμα, όταν οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ προειδοποιούσαν για χιλιάδες κενά στα σχολεία με την έναρξη των μαθημάτων, ο υπουργός και ο υφυπουργός Παιδείας σχεδόν ειρωνεύονταν και εκτιμούσαν τα κενά γύρω στα 1.000.

Κοινοβουλευτικό «time out» από τον κόουτς Βενιζέλο μήπως ανατραπεί το αποτέλεσμα.

Η ψήφος εμπιστοσύνης που θεατρικά ζητά η κυβέρνηση από τον ίδιο τον εαυτό της αποδεικνύει ένα πράγμα. Ότι δεν μπορεί μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές προκειμένου να εκλέξει ΠτΔ. Ότι πάμε για εκλογές στις 22 ή 29 Μαρτίου 2015.

Επί της ουσίας, είναι μια δική της ενδοοικογενειακή υπόθεση και δεν αφορά κανέναν άλλον. Ούτε την αντιπολίτευση, ούτε πολύ περισσότερο το λαό. Είναι ένα ακόμα κοινοβουλευτικό «time out» από τον κόουτς Βενιζέλο για να πάει ο χρόνος πιο πίσω, μήπως και γίνει κάποιο θαύμα και ανατραπεί το αποτέλεσμα στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Δεν είναι βλακεία, είναι κακία!...

Όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει πως "δίπλα στους Ρομά ζουν και άνθρωποι",
...ή όταν το Μπαρμπιτσόπαιδο λέει πως πρέπει οι έλληνες να πουλήσουν τα σπίτια τους για να ξεχρεώσουν,
(ενώ γνωρίζει πολύ καλά ο ανεπάγγελτος κηφήνας, ότι μοιράζοντας το χρέος εξ ίσου σε όλους τους έλληνες, μας καλούν να ξεχρεώσουμε τα δικά τους κλεψιμέϊκα, τις λοβιτούρες και τις αρπαχτές των πολιτικών οικογενειών, των πολιτικών "τζακιών". Αν είχαμε φάει όσα κι αυτοί δεν θα είχαμε ανάγκη να πουλήσουμε τίποτα για να ξεχρεώσουμε, όπως άλλωστε ούτε κι αυτοί πουλάνε για να ξεχρεώσουν: πληρώνουν -αν πληρώνουν- απ' τα αρπαγμένα!)
...όταν λοιπόν δηλώνουν αυτά και άλλα παρόμοια, δεν είναι βλακεία. Είναι καθαρή, απλή, ξεκάθαρη κακία!
Κι εδώ μιλάμε για το σύνολο των σημερινών αλλά και προηγούμενων κυβερνητικών πολιτικών.