Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Να ευχαριστείς κάθε μέρα και μ’ όλη σου την καρδιά το Θεό.

Όταν προσεύχεσαι στο σπίτι το βράδυ ή το πρωί, ή στην εκκλησία την ώρα της θείας λειτουργίας, φρόντισε να είσαι επιμελής στο έργο σου αυτό και να προσπαθείς μ’ όλη σου την καρδιά να δοξολογείς το Θεό. Ο Κύριος κι η Παναγία Μητέρα Του θα σε φωτίσουν και θα βάλουν στην καρδιά σου κάποια φωτεινή ιδέα για τον τρόπο που θα το κατορθώσεις αυτό. Αν θέλεις να συνθέσεις κάποια ομιλία ή κήρυγμα και δεν ξέρεις τί να γράψεις, επειδή δεν έχεις «ύδωρ ζων» στην καρδιά σου, δεν έχεις παρά να το ζητήσεις με πίστη στην προσευχή σου. Ο Κύριος κι η Παναγία Μητέρα Του θα σου υποδείξουν το θέμα για το κήρυγμα και θα φωτίσουν το νου και την καρδιά σου για να το αναπτύξεις.

Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε πρέσβευε υπέρ ημών.

Στον εσπερινό της Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικαίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τους πιστούς μίλησε για την υψοποιό ταπείνωση που πρέπει να έχουμε για να φθάσουμε στην καθαρά προσευχή, η οποία θα επιτευχθεί μόνο με ταπεινό φρόνημα και ειλικρινή διάθεση μετανοίας. Παρουσίασε τον Άγιο Γεώργιο ως υπόδειγμα προσευχής, ως υπόδειγμα αυταπαρνήσεως όλων των κοσμικών εξουσιών και των υλικών αγαθών και ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ημέρα Ανεξαρτησίας ΙΙ

Ολα γίνονται σ' αυτή τη ζωή. Αμέ! Ακόμα και να πέσεις από την Ακρόπολη, να σταθείς όρθιος και να βρεις πορτοφόλι, το οποίο θα περιέχει κερδισμένο δελτίο του τζόκερ έπειτα από πολλαπλά τζακ ποτ. Να βγάλεις, όμως, τα λεφτά της μπλε αρκούδας (που δεν υπάρχει τέτοιο χρώμα στις άρκτους) εργαζόμενος ως μισθωτός στη μάχιμη και αδέσμευτη δημοσιογραφία είναι κατά τι δυσκολότερο σε σχέση με ό,τι περιγράφει το πρώτο σενάριο. Να κερδίζεις τα προς το ζην και να γέρνεις ελαφρώς προς το ευ ζην δεν είναι απίθανο. Αλλά το να γίνεις Μίδας εργαζόμενος στα μίντια είναι πιο χλομό κι από ασθενή με ίκτερο. Μόνο μέσω υπνωτισμού το περιβόητο «σύστημα» θα υποβληθεί στην ιδέα να σε χρυσώσει για να το διαλύσεις· ή αν το βγάλεις (το σύστημα λέμε) μια βόλτα για καφέ και το κεράσεις κοκτέιλ με κηροζίνη και παραισθησιογόνα. Τότε, υπό την επήρεια των ουσιών, η υπερδομή που ορίζει τις πορείες των κοινωνιών μπορεί να έρθει στο τσακίρ κέφι και να σε κεράσει δυο τρεις επαύλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, μια ντουζίνα σκάφη και πέντε ή έξι μπαμπάτσικες βαλιτσάρες με 500ευρα.