Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

"Βιωτικά κριτήρια"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, η πίστη στο Χριστό προκαλεί κατάπληξη! Από που προέρχεται η σοφία αυτή κι οι δυνάμεις; αναρωτιούνται όσοι αποτιμούν με υλικά κριτήρια τη ζωή και τον κόσμο. "Πόθεν η σοφία αύτη και αι δυνάμεις;".

Ο Απόστολος Παύλος γράφει στην πρώτη προς Κορινθίους επιστολή του: "Μη συναναμίγνυσθαι πόρνοις... επεί οφείλετε άρα εκ του κόσμου εξελθείν." Ο Απόστολος ερμηνεύει τα λόγια του Κυρίου ότι πρέπει ο χριστιανός να ζει στον κόσμο, αλλά να μην είναι από τα στοιχεία του κόσμου.

«Κακού κόρακος κακόν ωόν»

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΠΕΙΔΗ αρέσουν τα αρχαία ελληνικά στον κ. Πολύδωρα. Και, βέβαια, τα… ωά είναι δύο, γένους θηλυκού, και θα παραμείνουν «κακά», αν δεν παραιτηθούν πάραυτα. Δίπλα του και η δεύτερη κόρη και απορούμε γιατί παραμένει «εκτός» η σύζυγος, η κουμπάρα, η γραμματέας…

ΤΑ’ παμε με… πάθος, πολλές φορές και επίμονα για τους «εργαζόμενους» της Βουλής, επίμονα κι ας μιλούσαμε σε «ώτα μη ακουόντων». Το «κάστρο» (τους) άπαρτο. Απ’ έξω χιλιάδες άνεργοι «πολιορκητές», πένητες και απελπισμένοι, αλλά οι πόρτες ανοίγουν με κωδικό και αποκλειστικά για «ημέτερους». Διακομματικά και μη φανεί πως είναι στόχος μας ο Βύρωνας. Όλοι τους το ίδιο είναι! Κι όσο ΕΝΑΣ τους ή μια δεν καταγγέλλει (τα νέα τα μαθαίνουμε απ’ τα «ΝΕΑ» κ. ά. ΜΜΕ) και δεν παραιτείται για τις αμαρτίες συναδέλφων του, δεν τα βροντάει αηδιασμένος, δεν απαλλάσσουμε κανέναν απ’ την ευθύνη. Κι απ’ την ντροπή (τους) κι απ’ τα βόλια μας. Ωστόσο, πέφτουν σε παχύδερμα κι ούτε που το νιώθουν-τζάμπα κόπος.

Κόντε: «Ντοπαρισμένοι έξι στους δέκα στο Λονδίνο»

Έξι στους δέκα αθλητές που μετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου παίρνουν αναβολικά, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Βίκτορ Κόντε

Πρόκειται για τον Αμερικανό, ο οποίος φυλακίστηκε στις ΗΠΑ για τον ρόλο του στην παροχή αναβολικών σε αθλητές όπως ο Ντουέιν Τσέμπερς και η Μάριον Τζόουνς.

Ο Βίκτορ Κόντε μίλησε στους Times του Λονδίνου και υποστήριξε ότι έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα τριών κορυφαίων αθλητών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το αποκαλούμενο «αναβολικό του Τσέμπερς», το οποίο είναι ένα κοκτέιλ από επτά διαφορετικά αναβολικά.

Λαθρομετανάστευση, Ισλάμ και η Ριζοσπαστική Αριστερά

του Ιωάννη Μιχαλέτου

Πόσο στοιχίζει η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα;

- 7 δισ. ευρώ μας κοστίζει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. (Βάσει στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην Υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος τον Φεβρουάριο του 2011) – Στην πραγματικότητα ουδείς γνωρίζει το ακριβές ποσό που υπολογίζεται από 1 δις έως και 10 δις.

- 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών. (Στοιχεία από Τράπεζα της Ελλάδας)- Τουλάχιστον γιατί δεν μπορούν να εξακριβωθούν οι διαρροές του μαύρου χρήματος και αυτών που στέλνονται μέσω του συστήματος “Χαβάλα”. Σε αδρές γραμμές έχουν φύγει πάνω από 300 Δις. τα τελευταία 15 έτη.