Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ελαττώματα


Αν σου πουν ότι κάποιοι σε κακολόγησαν, μην αρχίσεις να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου. Πες απλά: "Έχω κι άλλα ελαττώματα που φαίνεται ότι αυτοί, που με κακολόγησαν, δεν τα γνώριζαν"

Επίκτητος

Τέξας θα γίνουμε με το τεκμήριο της δωρεάς σώματος!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Με το τεκμήριο της δωρεάς σώματος θα γίνουμε Τέξας. Καθένας ας προστατεύσει το σώμα του όπως μπορεί. Σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσει να αποδείξει ότι δεν είναι δωρητής. Πώς θα αποδείξει ότι οι γιατροί 1. βιάστηκαν να τον "τελειώσουν", 2. ότι δεν πίστευαν ότι είναι δωρητής, 3. ότι δεν χάθηκε κάπου η δήλωσή του, 4. ότι δεν έγινε κατά λάθος, για το οποίο υπεύθυνος είναι ο ίδιος και κανείς άλλος. 5. τί θα γίνει με τις δηλώσεις που είναι ακυρώσιμες, άκυρες ή πλαστές; 6. τί θα γίνει αν μετανοήσει ο δηλών και δεν έχει χρόνο να αλλάξει τη δήλωση βουλήσεώς του; 7. τέλος τί έννοια έχει να αποδειχθεί οτιδήποτε, αν κανείς δεν τιμωρείται και το σπουδαιότερο αν ο ίδιος βρίσκεται στον άλλο κόσμο πριν την ώρα του;

Ο στρατηγός του στρατού των «νονών»

Ο βίος και η πολιτεία του 56χρονου απόστρατου ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

«ΗΤΑΝ άσημος στην Αστυνομία και... διάσημος στη νύχτα». Ετσι περιγράφει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τον 56χρονο απόστρατο υποστράτηγο του Σώματος, ο οποίος φέρεται να διαδραμάτιζε κορυφαίο ρόλο στα κυκλώματα των 217 «νονών της νύχτας». Ο 56χρονος αξιωματικός, με θητεία σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση και να εμπλέκεται σε εκβιάσεις επιχειρηματιών. Από τις υποκλαπείσες συνομιλίες του που καταγράφονται στο διαβιβαστικόφέρεται να εμπλέκεται σε απόπειρες ανθρωποκτονίας, απάτες, πλαστογραφίες, λαθρεμπόριο χρυσού, ακόμη και σε αρχαιοκαπηλία. Ακόμη, ο «στρατηγός», όπως ήταν το ψευδώνυμό του στον κόσμο της νύχτας, φέρεται να είχε τη δυνατότητα, πολλά χρόνια μετά την αποχώρησή του- το 2002- από το Σώμα, να πετυχαίνει ευνοϊκές ή δυσμενείς μεταθέσεις αστυνομικών και να αποτελεί «γέφυρα» του υποκόσμου με την ΕΛ.ΑΣ. Ο ίδιος πάντως μιλά για ανυπόστατες κατηγορίες και για διαστρέβλωση όσων αναφέρει στις συζητήσεις του.

Η πολύτεκνη οικογένεια

Περιοδικό Cosmpolitan Ιανουάριος 2009 τεύχος 106, της Δ. Ρουμπεϊδου

Η πολύτεκνη οικογένεια

Όταν δεν χρειάζεσαι άλλο άτομο για να παίξεις με τα αδέλφια σου μπιρίμπα με ζευγάρια, ξέρεις ακριβώς τι σημαίνει να μεγαλώνεις σε πολύτεκνη οικογένεια.

Όσο μιλούσαμε στο τηλέφωνο, ένα μωρό ακουγόταν να κλαίει στο δωμάτιο. Ήταν το 7 μηνών αδερφάκι της 23άχρονης Σοφίας, της μεγαλύτερης από τα 13 παιδιά της οικογένειας. Η Σοφία μένει στην Καβάλα, σε ένα σπίτι όπου τώρα πια μπορεί να έχει λίγα τετραγωνικά παραπάνω δικά της. Μέχρι πριν από 3 χρόνια η οικογένεια έμενε σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών: στο ένα υπνοδωμάτιο οι γονείς με τα δυο μικρότερα αδέρφια, στο άλλο τα υπόλοιπα παιδιά, 9 τότε. Ποτέ δεν κοιμήθηκε μόνο του ένα παιδί. Στα κολλημένα το ένα με το άλλο κρεβάτια κοιμούνταν πάντα δύο δύο. Εκεί διάβαζαν, εκεί έπαιζαν, εκεί έκαναν τα όνειρά τους για το μέλλον.

Περικοπές από κούνια! ΔΝΤ για αρχάριους.

Η "λιτότητα" μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και με μια γερή δόση βρετανικού χιούμορ. Πρόκειται απλά για το πιο τέλειο χιουμοριστικό βιντεάκι για την κρίση!

Ο πατέρας του βίντεο, πίνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια, λέει στην μικρή κόρη του πως το χαρτζιλίκι της ανήκει στο παρελθόν, λόγω του χρέους που βαραίνει την οικογένειά τους. Το κοριτσάκι διαμαρτύρεται πως ήταν καλό παιδί, και πως οι γονείς της φταίνε που ξόδεψαν όλα τα λεφτά τους στον τζόγο και το αλκοόλ, μα ως απάντηση παίρνει μια σκούπα για να καθαρίσει καμινάδες και να αποπληρώσει το οικογενειακό χρέος.Αποκορύφωμα: Το εισόδημα της κατάσχεται και η ίδια "απολύεται" από το σπίτι, λόγω οικονομικής στενότητας!

Πωλητές όπλων

Η είδηση :
Οι αντικαθεστωτικοί στην Λιβύη θα αρχίσουν να πωλούν πετρέλαιο με κύριο στόχο την εξεύρεση πόρων για αγορά όπλων.

Οι πληροφορίες:
- Ο κύριος προμηθευτής όπλων στην Λιβύη ήταν η Αγγλία.
- Οι εξαγωγές όπλων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια μεγάλη επιχείρηση, αξίας 12 δις $ το 2009.
- Η Αγγλία και η Η.Π.Α σκέφτονται να δώσουν όπλα στους αντικαθεστωτικούς …«προκειμένου να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους».

Το μενού της συνάντησης Παπανδρέου – Σόρος περιελάμβανε και …Εθνική;

Η φωτο από δείπνο στο Μανχάταν
της Νέας Υόρκης. Αριστερά, ο
Τζόζεφ Στίγκλιτζ και δεξιά, ο Στ. Ζαβός
Μήπως το μενού της συνάντησης Παπανδρέου – Σόρος περιελάμβανε και …Εθνική με ολίγη από Finance Bank;

Αληθεύει ότι έχει ….ξηλωθεί η Νομική Υπηρεσία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου; (ΚΕΔ)

Μήπως ο κ. Ταμβακάκης, περιλαμβάνεται στη short list των υποψηφίων διαδόχων του κ. Παπακωνσταντίνου;

Κάθε απάντηση δεκτή!

Στο μεταξύ, πάρτε και μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία και ερωτήματα:

O κ. Στέλιος Ζαβός ο οποίος φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη και τη συνάντηση του Σόρος με το ΓΑΠ είναι στο ΔΣ της Zeus Capital Partners. Στο ΔΣ της εταιριας συμμετέχουν οι κ. Ν. Τσακος, Π. Παππάς, εφοπλιστές Ε. Βιδάλης, S&B Industrial Minerals S.A. ,Κ. Πετρόπουλος, ΑΕΒΕ… και πρώην Πρόεδρος Αλλατίνη και μέλος ΔΣ ΑΣΠΙΣ BANK. Πρόεδρος είναι ο κ Edward M. Rotter , ING Clarion Group

Ο πράσινος Άγιος Ευστράτιος και οι πράσινοι Λειψοί, με λεφτά που ...υπάρχουν

Το έχω ξαναγράψει ότι την βρίσκω με το υδρογόνο. Μου αρέσει να το παράγω με ηλεκτρόλυση (ένα καλό τροφοδοτικό DC, δύο ηλεκτρόδια γραφίτη από μη αλκαλικές μπαταρίες, και λίγη καυστική ποτάσα), μου αρέσει να το παράγω με ακουαφόρτε και ψευδάργυρο (πάντα από μη αλκαλικές παλιομοδίτικες μπαταρίες).