Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η ορθόδοξη απάντηση στις προκλήσεις της εποχής μας;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Την άγρια φύση δεν την μισούμε, απλώς φυλαγόμαστε από αυτήν.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεχόμαστε, όπως πάντοτε (δεν νοείται ορθοδοξία μη πολεμουμένη) αμέτρητες προκλήσεις οι οποίες κατευθύνονται από τις δυνάμεις του Εχθρού με τον ίδιο σκοπό, να λάβουμε μέρος στο παιχνίδι του ανταγωνισμού του κόσμου.

Επιδιώκουν να κατεβάσουν την Εκκλησία από το πνευματικό της επίπεδο στο επίπεδο του κοσμικού ανταγωνισμού και του μίσους των αντιπάλων. Να εγκαταλείψει με άλλα λόγια η Εκκλησία την πνευματική της υπόσταση ως σώμα του Κυρίου Ιησού και να γίνει μια οντότητα του κόσμου τούτου.

Κερδίζεις όταν δίνεις

Ο φούρναρης γκρίνιαζε συνέχεια την γυναίκα του που έτρεχε στις εκκλησίες και έδινε στους φτωχούς και στους εράνους. Μια μέρα, εκεί που έβγαλε το ζεστό ψωμί και μοσχοβόλησε η γειτονιά, ήρθε και στάθηκε στην πόρτα του ένας θεόφτωχος.

-Αφεντικό, όλα αυτά τα ψωμιά είναι δικά σου;
 -Αμ΄ τίνος να ‘ναι;
 -Και δεν τα τρως;
 -Βρε φύγε από δω!
 -Δος μου και μένα ένα ψωμάκι που πεινάω.
 -Φύγε σου είπα, παράτα με.
-Αφεντικό!
-Φεύγεις δεν φεύγεις;
-Αφεντικό! παρακαλούσε ο φτωχός.

Οι "μαζί τα φάγαμε" και το πλυντήριο της Βουλής των Ελλήνων.

Για όσους ακόμη επιμένουν να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Και για όσους διατηρούν έστω και ελάχιστες ελπίδες για το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν την θέληση και την δυνατότητα να μας σύρουν έξω από την καταιγίδα που οι ίδιοι προκάλεσαν.

*********************************************************

Πολύ σωστά εντοπίζει ο κ. Ξυδάκης στην σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μια ακόμη ελεεινή απόπειρα της κλεπτοκρατικής και εγκληματικής πολιτικής τάξης της χώρας, να εξαφανίσει κάθε ενδεχόμενο πιθανής λογοδοσίας και να εξασφαλίσει το απόλυτο ακαταδιώκτο ενώπιον νέων ενδεχόμενων αποκαλύψεων παράνομου πλουτισμού που θα γίνουν στο μέλλον. Ο κ. Ξυδάκης, όμως, παραλείπει να αναφέρει, πιθανόν από έλλειψη ενημέρωσης, ότι η νέα αυτή απόπειρα, μέσω του άρθρου 10 του νόμου 3932/2011, είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα σε σχέση με όσα σχετικά με το ζήτημα έχουν ήδη προηγηθεί. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Χωρίς προΰπαρξη έθνους επανάσταση δεν γίνεται

Πηγή: Τύπος της Κυριακής

Ημερομηνία: 27/03/2011

Ένα «ΕΑΜΙΚΟ» τραγούδι, αναφερόμενο στην «έρμη πατρίδα», έλεγε το περίφημο: «Βαριά θλιμμένη προδομένη, από δειλούς προδότες γιους σου». Η Ελλάς, στα 190 χρόνια που υφίσταται ως κράτος, προδόθηκε και πληγώθηκε πολλές φορές. Όχι μόνο από φίλους και συμμάχους, αλλά και από τα ίδια τα παιδιά της. Δυστυχώς, ο Εφιαλτισμός και ο Νενεκισμός είναι μέσα στα γονίδια μας. Ομοίως κι ο ταγματασφαλιτισμός.

ΚΑΠΟΙΟΙ ιστορικοί -προγενέστεροι εμού- ονόμασαν την Επανάσταση του 1821 «προδομένη Επανάσταση». Αλλά η Επανάσταση -παρά την ύπαρξη και τότε πολλών προδοτών- προδίδεται στον παρόντα καιρό. Αρχικά ασημαντοποιήθηκε η διδασκαλία της στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Ακολούθως ήλθε η σκύλευση και σήμερα καταφθάνει η γελοιοποίηση. Δεν θα μιλήσω για ασέβεια. Διότι «οι κατ' ουρανόν πτύοντες τα εαυτών πρόσωπα πτύουσι».

Αυτοκίνητα τέλος, μέχρι το 2050


"Έτσι βούλιαξαν τα πανεπιστήμια"

του Θεοδόση ΤΑΣΙΟΥ

Μετά από μισόν αιώνα (ακριβώς) από τότε που άρχισα να υπηρετώ την πανεπιστημιακή παιδεία, και μετά απ’ τους όποιους αγώνες (στους οποίους έχω συμμετάσχει, με νού καί με χέρια) κατά του πολιτικού κονφουζιονισμού, αισθάνομαι ότι έχω υποχρέωση να ξαναβάλω τις φωνές:
Τί είναι πάλι ετούτη η βαθύτατα αντιλαϊκή θεατρική παράσταση που παίζεται τους τελευταίους μήνες γύρω απ’ το θέμα «ελληνικό πανεπιστήμιο»; Με όσην μου απόμεινε φωνήν, διαμαρτύρομαι για την περί ιδιωτικών λέει πανεπιστημίων μπουζουριέρα: Εδώ το ελληνικό πανεπιστήμιο βουλιάζει από μέσα-του, κι εμείς αλλού τοποθετούμε τους φωνακλάδικους καβγάδες μας…

Η επέμβαση στη Λιβύη: Μια διαφορετική άποψη

Κάτι που σπάνια αναφέρεται από τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ της Δύσης είναι ότι η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης είναι 100% κρατική.

Αυτό δεν αρέσει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και κερδοσκόπους, εξ ου και η μανία τους να εκθρονίσουν τον Καντάφι, τερματίζοντας την ανεξαρτησία της χώρας του.

Σήμερα, η Λιβύη τυπώνει δικό της χρήμα, το δηνάριο, μέσω της κεντρικής της τράπεζας. Ελάχιστοι αμφιβάλλουν πως η χώρα είναι αυτόνομη, διαθέτει πλούσιους πόρους, και είναι σε θέση να καθορίσει την οικονομική της πορεία. Το πρόβλημα είναι ότι τα τραπεζικά καρτέλ της παγκοσμιοποίησης πρέπει να συναλλαχτούν με τη λιβυκή Κεντρική Τράπεζα και το εθνικό της νόμισμα αν θέλουν να κάνουν δουλειές με τη χώρα. Και επειδή δεν έχουν τον έλεγχο του συστήματος, αποφάσισαν να τα αλλάξουν όλα. Η εν λόγω τράπεζα μπορεί να μην φαίνεται ως στόχος, με βάση τα λεγόμενα του Ομπάμα, του Κάμερον, και του Σαρκοζύ, αλλά αποτελεί προτεραιότητα για τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης, που προσπαθούν να εντάξουν τη Λιβύη στη λίστα με τις υποταγμένες χώρες.

Διαλύεται το παραπέτασμα πασόκ

Στα εξ ων συνετέθη διαλύεται σταδιακά το παραπέτασμα του πασόκ.

Νταούλια μας τα έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες με την αγωγή του MEGA στο Fimotro και στον Παπαγιάννη.

Δεν είδαμε τους λάτρεις του Παπαγιάννη στην Κορινθία να ανεβαίνουν στα κάγκελα και να ουρλιάζουν σαν τις ιρακινές.

Τι έγινε παιδιά;

Γιατί έτσι;

Κλείνουν... το Δημοτικό Σχολείο Πυλών Καρπάθου. Γιατί άραγε;

Ποιός κυβερνά;

• ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ...
• Κάρφωνε τον Χριστόφια η έμπιστη του Γιώργου

Ορατό στους πάντες πλέον είναι το ότι οι εξωτερικές υποθέσεις της χώρας εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο.

Ανύπαρκτο σχέδιο βαλκανικής πολιτικής, τραγική κατάσταση στη Θράκη, με ασύδοτους τους ανθρώπους της Άγκυρας να ασκούν εκεί «πολιτικές» συνδιοίκησης, κατάσταση ταπεινωτική για την... Ελλάδα στο Αιγαίο, με την Τουρκία να αλωνίζει σε θάλασσα και αέρα και με τον Νταβούτογλου να ειρωνεύεται ξεδιάντροπα την ελληνική κυβέρνηση, παραλυσία πολιτικής για το Κυπριακό, με τους Ελληνοκύπριους να διαπραγματεύονται αβοήθητοι από το εθνικό κέντρο με Άγκυρα, Λονδίνο και Ουάσινγκτον, δουλοπρέπεια απέναντι στις ΗΠΑ, συμπλεγματικές συμπεριφορές απέναντι στην Άγκυρα.