Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Προσευχή αντί για έλεγχο



Καλύτερα νὰ προσεύχεσαι
μὲ εὐλάβεια γιὰ τὸν πλησίον σου
παρὰ νὰ τὸν ἐλέγχεις
γιὰ κάθε ἁμάρτημά του.

Ὅσιος Μάρκος ὁ Ἀσκητής

Oι τυρόπιτες και τα σουβλάκια θα λύσουν το πρόβλημα των εσόδων!

Ο δρόμος προς τη γελοιοποίηση είναι μια δρασκελιά.

Την κάνεις και αυτό ήταν! Και μετά δεν έχει γυρισμό!

Ο υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα των εσόδων του κράτους αυξάνοντας τον ΦΠΑ στα σουβλάκια και τις τυρόπιτες;

Εδώ δεν το έλυσε η αύξηση των φόρων στα καύσιμα!

Τι θα καταφέρει ο κ. Βενιζέλος:

Πρώτον, να γελοιοποιηθεί, αλλά αυτό είναι το μικρότερο κακό!

Αφγανιστάν: Tα μυστήρια του Chinook

Από τον ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Το Σάββατο 6 Αυγούστου ένα αμερικανικό ελικόπτερο Chinook κατέπεσε στο Αφγανιστάν και σκοτώθηκαν 30 Αμερικανοί στρατιωτικοί ανάμεσά τους και 22 άνδρες των ειδικών δυνάμεων Navy SEALs.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ήταν «η πλέον φονική επίθεση εναντίον των δυνάμεών μας σ’ ένα πόλεμο που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 10 χρόνια» και φυσικά «εξήγησαν» ότι ο πόλεμος αυτός άρχισε ως συνέπεια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ένας από τους νεκρούς SEALs ήταν ο Άαρον Βον από το Μακλίν της Βιρτζίνια που άφησε πίσω του τη σύζυγό του, ένα παιδί 2 χρόνων και άλλο ένα μόλις 8 εβδομάδων, όμως γυναίκες και παιδιά έχουν και οι Ταλιμπάν που αγωνίζονται για να διώξουν από τη χώρα τους τους εισβολείς.

Η νεοταξική βαρβαρότητα διαλύει τα ονειροπολήματα και τις συκοφαντίες…

Τα ονειροπολήματα, έλεγε ο Λένιν, είναι προϊόντα της μικροαστικής ανημποριάς, η μοίρα των ανήμπορων…
Ζήσαμε, σε μικρό χρονικό διάστημα πολλά απανωτά επαναστατικά ονειροπολήματα εκρηκτικών μικροαστικών εξεγέρσεων, δηλαδή ονειροπολήματα της «μικροαστικής ανημποριάς».
Θα περιοριστούμε στα τρία πιο χαρακτηριστικά: Την Εξέγερση των φορτηγατζήδων, την έκρηξη της λαϊκής οργής στις Πλατείες και πρόσφατα την αγωνιστική θύελλα των ταξιτζήδων.
Και τα τρία αυτά εκρηκτικά γεγονότα αποτυπώνουν το διπλό μικροαστικό δράμα: Από τη μια τη θηριώδη και ολοκληρωτική πτώχευση, εξαθλίωση και καταστροφή της πολυπληθούς μικροαστικής τάξης και από την άλλη την τραγική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ανημποριά της.

"Ου γαρ έδωκεν ημίν ο Θεός πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Ου γαρ έδωκεν ημίν ο Θεός πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού." Την πρώτη φορά που ένιωσα τρομερά αποθαρρυμένος ήταν στα φοιτητικά μου χρόνια, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου στο νοσοκομείο. Ζήτησα από τη μητέρα μου να πει σ΄ ένα φίλο μου να ΄ρθει να με δει. Η μητέρα μου τον έφερε, αλλά αντί να νιώσω χαρά, ένιωσα λύπη. Φοβόμουν ότι θα έμενα για πάντα στο κρεβάτι. Κάποτε οι φίλοι μου θα κουραστούν να έρχονται να με βλέπουν, σκέφτηκα.
Ένας άλλος μεγάλος μου καϋμός, εκτός από την παρουσία των φίλων δίπλα μου, ήταν η θάλασσα. Αγαπούσα τη θάλασσα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Ποιος θα με πήγαινε στη θάλασσα και ως πότε; Κάποτε θα κουράζονταν και οι δικοί μου και οι φίλοι μου.
Μόνο ένας στίχος από κάποιον ψαλμό του Δαβίδ με ενίσχυε όλο αυτόν τον καιρό της βαθιάς μου αποθάρρυνσης. Ο στίχος που έλεγε για τον Ιησού, ότι βρίσκεται παντού, ακόμα και στο πιο φριχτό πεπρωμένο. Εκεί όπου οι φίλοι μου και οι πλησίον θα στέκονταν μακριά μου, ο Ιησούς θα ήταν μαζί μου. Οι φίλοι μου και οι πλησίον μακρόθεν έστησαν.

"Κ.Σημίτης και Γ.Παπανδρέου μας έδιναν το μισό Αιγαίο από το 2002"!

Η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου το 2002 είχε δεχθεί να παραιτηθεί του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ν.μ., γράφει σε βιβλίο που εξέδωσε ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπουλούκμπασι, ο οποίος συμμετείχε στις 36 από τις 50 διμερείς επαφές που είχαν ξεκινήσει από το 2002!

Ο πρώην διπλωμάτης αποκαλύπτει της περιοχές που η Τουρκία ζήτησε την «παραμονή των χωρικών υδάτων στα 6 μίλια» και αρχικά το υπουργείο Εξωτερικών, δια του Γ.Παπανδρέου αρχικά και εν συνεχεία ο Κ.Σημίτης, απάντησαν ότι "Αυτό θα μπορούσε να γίνει"!

Στην Ελλάδα των σκανδάλων, όλα είναι δυνατά

- Σκάνδαλα και σκανδαλάκια ή η διαφάνεια της κυβέρνησης δεν είναι για όλους και για όλα;
- Πότε και πώς ορίζεται ένα οικονομικό σκάνδαλο;
- Πως και ποιοι ορίζουν τι είναι τελικά ένα σκάνδαλο;
- Μπορούν, άραγε, οι εξωτερικές πιέσεις να καθορίσουν για το τι είναι εθνικά συμφέρον της χώρας μας;
- Ποιοι και γιατί καθορίζουν το πώς θα λειτουργούν οι εισερχόμενες εθνικά ευαίσθητες πληροφορίες για την χώρα μας;

Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα "σκάνδαλο" που έγινε και που «προσδιορίστηκε» από καταχωρήσεις του Wikileaks και με ένα σκάνδαλο που δεν έγινε ή που –τουλάχιστον- δεν προσδιορίστηκε ως σκάνδαλο, αν και η οικονομική συναλλαγή μεταξύ δημόσιου – κρατικού υπαλλήλου και εταιρείας που διατηρεί η σύζυγός του, αφήνει την «μυρωδιά» σκανδάλου.