Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Αφγανιστάν: Tα μυστήρια του Chinook

Από τον ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Το Σάββατο 6 Αυγούστου ένα αμερικανικό ελικόπτερο Chinook κατέπεσε στο Αφγανιστάν και σκοτώθηκαν 30 Αμερικανοί στρατιωτικοί ανάμεσά τους και 22 άνδρες των ειδικών δυνάμεων Navy SEALs.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ήταν «η πλέον φονική επίθεση εναντίον των δυνάμεών μας σ’ ένα πόλεμο που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 10 χρόνια» και φυσικά «εξήγησαν» ότι ο πόλεμος αυτός άρχισε ως συνέπεια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ένας από τους νεκρούς SEALs ήταν ο Άαρον Βον από το Μακλίν της Βιρτζίνια που άφησε πίσω του τη σύζυγό του, ένα παιδί 2 χρόνων και άλλο ένα μόλις 8 εβδομάδων, όμως γυναίκες και παιδιά έχουν και οι Ταλιμπάν που αγωνίζονται για να διώξουν από τη χώρα τους τους εισβολείς.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα πληροφορήθηκε το συμβάν στο Καμπ Ντέϊβιντ και ανακοινώθηκε ότι «η ψυχολογία του επηρεάστηκε σοβαρά από τη θλίψη, καθώς σκοτώθηκαν άνδρες που αφιέρωσαν τις ζωές τους για να προστατέψουν τις ΗΠΑ και τις αξίες που η Αλ Κάϊντα επιδιώκει να καταστρέψει»...

Το αμερικανικό Πεντάγωνο «θεωρεί» ότι το ελικόπτερο κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος των Ταλιμπάν και υπήρξαν δημοσιεύματα για κάποιους που επέζησαν αρχικά αλλά «σκοτώθηκαν επί του εδάφους» στη μάχη που ακολούθησε.

Τα πραγματικά περιστατικά για το τι συνέβη στο Chinook δεν είναι γνωστά αν και αναφέρθηκε ότι οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα, όμως αυτό γίνεται συνήθως για την εκμετάλλευση και για την προπαγάνδα.

Η εισβολή στο Αφγανιστάν δεν δικαιολογείται από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου αφού η πολύπαθη αυτή χώρα δεν είχε την παραμικρή σχέση με ότι συνέβη εκείνη την ημέρα στους δίδυμους πύργους της Ν. Υόρκης.

Η Αλ Κάϊντα είναι δημιούργημα των ΗΠΑ που έδρασε στον πόλεμο των Αφγανών εναντίον των σοβιετικών και σχηματίστηκε από αντάρτες που προέρχονταν από πολλές ισλαμικές χώρες και εξοπλίστηκε από τους Αμερικανούς.

Βετεράνοι μαχητές της Αλ Κάϊντα του Αφγανιστάν βρίσκονται και σήμερα στις τάξεις των «επαναστατών» της Λιβύης που θέλουν την ανατροπή του Καντάφι και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Ανακοινώθηκε ότι οι SEALs που σκοτώθηκαν ανήκαν στη μονάδα που πραγματοποίησε την επιδρομή στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν και είχε ως αποτέλεσμα τη «δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν», αλλά σε κάθε περίπτωση δεν ήσαν οι «ίδιοι άνδρες».

Κανείς δεν γνωρίζει επίσης τι πραγματικά συνέβη στο Αμποταμπάντ και ποιοί ήταν οι νεκροί στο μυστηριώδες εκείνο σπίτι το οποίο βρισκόταν σε παρακολούθηση από τη CIA επί χρόνια.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν που κάποτε ονομαζόταν Τιμ Όσμαν και...επιθεωρούσε στρατόπεδα στις ΗΠΑ (!) ήταν μάλλον νεκρός εδώ και πολλά χρόνια, οπότε το μυστήριο του σπιτιού στο Αμποταμπάντ παραμένει και ίσως δεν μάθουμε ποτέ την αλήθεια για την επιχείρηση αυτή.

Απομένει να διαπιστωθεί αν η ομάδα των SEALs του Αφγανιστάν ήταν, παρά τις διαψεύσεις, ακριβώς η ίδια με την ομάδα που έκανε την επιδρομή στο Πακιστάν, για να βγάλουμε και τα συμπεράσματα για την εξόντωσή της, καθώς κάποιοι δεν ήθελαν να έχουν ζωντανούς μάρτυρες της υπόθεσης «θανάτου» του Μπιν Λάντεν...

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7159

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου