Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Το κοινωνικό έργο δεν είναι αποκλειστικό καθήκον της Εκκλησίας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ένας νέος ιερέας στην Αθήνα έγινε καλός σαμαρείτης. Βοηθάει τον κόσμο που έχει ανάγκη. Προσφέρει κοινωνικό έργο, χωρίς να παραμελεί το καθήκον του ιερέως.

Καλά κάνει. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει κι ένας γιατρός π.χ., που μαζί με το ιατρικό του καθήκον, θα βοηθούσε στο κοινωνικό έργο της αλληλεγγύης. Δεν είναι όμως αυτό το κύριο έργο του ιατρού. Το κύριο έργο του ιατρού είναι να ασκεί την ιατρική επιστήμη και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης του να θεραπεύει τους ασθενείς του. Δεν είναι η κύρια αποστολή της ιατρικής επιστήμης, το κοινωνικό έργο, αλλά είναι όπως είπαμε η θεραπεία των ασθενών.

Η ψευτο-θρησκεία του μέλλοντος

Δεδομένου ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων αγωνίζεται πυρετωδώς να καταργήσει και τα τελευταία απομεινάρια παράδοσης που υπάρχουν στις δυτικές κοινωνίες, σε ορισμένα άτομα φαίνονται διασκεδαστικά τα εξωτερικά σύμβολα των αρχαίων θρησκειών. Ενώ διατηρούν χωρίς συμβιβασμούς τα δόγματα της ‘πολιτικής ορθότητας’, ντύνουν το «δόγμα» τους με θρησκευτικές παγιδεύσεις. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να σας κοιτάξουν στα μάτια και να σας πουν ότι ο Χριστός αποδέχεται τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, ένα παράδειγμα ‘doublethink’ τόσο εξωφρενικό που δεν θα ονειρευόταν ούτε ένα κομμουνιστικό καθεστώς. (Ο όρος Doublethink / Διπλή Σκέψη, είναι ένας όρος που χρησιμοποίησε ο George Orwell στο πιο διάσημο μυθιστόρημά του, το «1984», περιγράφοντας έτσι το φαινόμενο της ταυτόχρονης αποδοχής ως ορθών δύο αντιθετικών μεταξύ τους θέσεων).

Θα μετακομίσει η ηλεκτροπαραγωγή της Ευρώπης Ανατολικά;

FRANKFURT—German utility E.ON SE is considering dismantling some European power plants that have been mothballed because of poor profitability and relocating them to faster-growing emerging markets such as Turkey

Πείτε με συνομωσιολόγο, πείτε μου ότι βλέπω φαντάσματα, αλλά όλη αυτή η διασυνοριακή καλωδίωση, όλα αυτά τα διαμεσογειακά δίκτυα, δεν είναι τυχαία. Γιατί να έχει η Άρια φυλή και οι κυριλέ Ευρωπαίοι εργοστάσια παραγωγής ρεύματος στις χώρες τους, όταν μπορούν να τα βάλουν Ανατολικά, ή Νοτιοανατολικά, με τους αέρηδες να είναι Δυτικοί και Βορειοδυτικοί;