Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Το λάθος της πενταετίας. Ενα ταξίδι στο χωροχρόνο του ΠΑΣΟΚ

Λήγοντος του μηνός Σεπτεμβρίου, ανηρτήθη στον διαδικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου το υπ’ αριθμ. 112 φύλλο του Α΄ τεύχους του ΦΕΚ της 13ης Ιουλίου 2010, στο οποίο δημοσιεύεται ο φερώνυμος της «διαυγείας» νόμος 3861. Το κυκλοφορηθέν την 30η Σεπτεμβρίου φύλλο φέρει την ένδειξη «το παρόν ΦΕΚ επανεκτυπώθηκε λόγω λάθους». Λόγω (όχι λάθους, αλλά) του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του περιεχομένου του [το διαβόητο «Πρόγραμμα Διαύγεια» αποτελεί ένα εκ των

Απορίες...Για να γελάσουμε και λίγο

Πώς λέγεται η μελισσούλα που δεν κάνει μέλι;
- Σούλα!
.........................
- Τί παθαίνουν οι νάνοι όταν βρέχει;
- Το μαθαίνουν τελευταίοι!
.......................
- Τι βρήκαν ένας τράγος και ένα ελάφι στον πάτο ενός πηγαδιού;
- Τραγελαφικό θάνατο!
.......................
Τι βρίσκεται πιο πάνω από τον Πήτερ Πάν;
- Ο Πήτερ παραπάν.
...........................
- Πες μου ένα όνομα που αρχίζει από ωμέγα.
- Ωμέγας Αλέξανδρος!

Να ξαναθυμηθούμε.

Ιωάννης Καποδίστριας

«Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της»
«Εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν»

Ανοιξε το κουτί της Πανδώρας

Το κουτί της Πανδώρας για περίπου 750.000 δημοσίους υπαλλήλους άνοιξε η κυβέρνηση. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλα τα επιδόματα καθώς καλύπτουν το 38% του μισθολογικού κόστους, με το επιχείρημα των υψηλών αμοιβών να πλανάται στον αέρα για τους δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονται 40% περισσότερο από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.


«Εμείς τι κάνουμε εδώ;»

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαξίμου σεμνή εκδήλωση για τον εορτασμό των πρώτων γενεθλίων της κυβέρνησης. Οι προσκλήσεις αφορούσαν μόνον διαπιστευμένους δημοσιογράφους, υπουργούς και αναπληρωτές – οι υφυπουργοί είχαν αποκλεισθεί, για να μη γίνει το αδιαχώρητο. Λόγω του αυτοσχέδιου της οργάνωσης (που είναι άλλωστε και το σήμα κατατεθέν της διακυβέρνησης), στην αρχή επικράτησε αμηχανία: «Τώρα εμείς τι κάνουμε, τι περιμένουμε εδώ;», ακούσθηκε κάποια στιγμή να ρωτά η κυρία Λούκα Κατσέλη. Ερώτημα το οποίο ήταν ό,τι σημαντικότερο ειπώθηκε στην εκδήλωση, δεδομένου ότι συνοψίζει κατά τρόπο θαυμαστό (και μάλιστα με το ύφος του Μπέκετ) τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης...

Γνωστός για τις οικομενιστικές του θέσεις ιερέας της Αρχιεπισκοπής "κοινώνησε" σε παπική λειτουργία στο Bose

Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανήκει ο ιερέας που κοινώνησε από τους παικούς (!) στην πρόσφατη οικουμενιστική συνάθροιση στο Bose της Ιταλίας. Πριν καιρό μάλιστα είχε προκαλέσει με τις δηλώσεις του περί "ενώσεως των Εκκλησιών".
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Παύλος με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο ζητά την καθάιρεση του συγκεκριμένου ιερέα:

Ο γύρος του κόσµου µε τη δύναµη του ήλιου

Στη γλώσσα των ξωτικών του Τόλκιν (βλ. «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών»), Τουρανόρ σηµαίνει «η δύναµη του ήλιου». Και καθώς η δύναµη του ήλιου είναι η µόνη δύναµη που κινεί το καταµαράν που βλέπετε, τα ξωτικά µάλλον δεν θα θυµώσουν που οι γερµανοί σχεδιαστές και κατασκευαστές του του έδωσαν αυτό το όνοµα: «Τuranor Ρlanetsolar». Το µήκους 31 µέτρων και πλάτους 15 µέτρων καταµαράν τροφοδοτείται αποκλειστικά από πίνακες φωτοβολταϊκών συστοιχιών,

Η περαίωση και οι περαιωθείσες συνειδήσεις των περαιωθέντων πολιτικών

Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες
Ημ. Δημοσίευσης : 29/08/2008
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καλό μεσημέρι σε όλους. Δυο μέρες μετά την ανακοίνωση των φοροεισπρακτικών μέτρων από τον κ. Αλογοσκούφη, οι αντιδράσεις εντείνονται. Η κυβέρνηση έχει βάλει απέναντί της την κοινωνία. Τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, όλη την κοινωνία.
Σε μια περίοδο κρίσης, αντί να στηρίζει το εισόδημα, αντί να στηρίζει την οικονομική δραστηριότητα, φορολογεί. Βάζει έκτακτους φόρους. Αφαιρεί, αντί να προσθέτει.

Μια ιστορία ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ
Το επισυναπτόμενο βίντεο νομίζω ότι είναι μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η ιστορία με λίγα λόγια πάει κάπως έτσι. Ένα ζευγάρι αποκτά ένα παιδί που έχει σοβαρή ανατομική αναπηρία. Οι γιατροί τους λένε ότι το παιδί δεν θα έχει νοητική ανάπτυξη και δεν τους δίνουν ελπίδες για το μέλλον του. Ο μπαμπάς του σε πείσμα όλων των αντίθετων απόψεων αποκτά ένα κώδικα επικοινωνίας μαζί του και το παιδί αναπτύσσεται νοητικά κανονικά και πηγαίνει στο σχολείο.
Ο μικρός κάποια στιγμή ζητά από τον μπαμπά του να αθληθεί. Ο μπαμπάς δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό και αρχίζει να προπονείται κουβαλώντας τον μικρό του γιό στα χέρια για να έχει κι αυτός την χαρά του αθλητισμού!!!

Αποκάλυψη: Το αγωνιστικό της Mini!

Αυτή είναι η τελική μορφή του αγωνιστικού της Mini, με το οποίο η Γερμανική εταιρεία και η Prodrive θα αγωνιστούν του χρόνου σε αγώνες του WRC.
Το τετρακίνητο Countryman εξελίχτηκε από τη βρετανική Prodrive, την ομάδα της Subaru πριν αυτή αποχωρήσει της από το WRC το 2008. Η πρώτη εμφάνιση του αναμένεται να γίνει τέσσερις αγώνες αφότου ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος και πιο συγκεκριμένα τον Μάιο, στο ράλι Σαρδηνίας.