Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η περαίωση και οι περαιωθείσες συνειδήσεις των περαιωθέντων πολιτικών

Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες
Ημ. Δημοσίευσης : 29/08/2008
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καλό μεσημέρι σε όλους. Δυο μέρες μετά την ανακοίνωση των φοροεισπρακτικών μέτρων από τον κ. Αλογοσκούφη, οι αντιδράσεις εντείνονται. Η κυβέρνηση έχει βάλει απέναντί της την κοινωνία. Τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, όλη την κοινωνία.
Σε μια περίοδο κρίσης, αντί να στηρίζει το εισόδημα, αντί να στηρίζει την οικονομική δραστηριότητα, φορολογεί. Βάζει έκτακτους φόρους. Αφαιρεί, αντί να προσθέτει.

Με τα νέα μέτρα γίνεται άλλο ένα βήμα. Με τα νέα μέτρα, με την αύξηση για παράδειγμα των τελών κυκλοφορίας, επιβαρύνονται σε περίοδο κρίσης όλοι οι Έλληνες που οδηγούν. Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι, που επιβάλλεται με εκβιαστικό τρόπο. Με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους επιτηδευματίες, υπάρχει ένα εξαιρετικά σημαντικός κεφαλικός φόρος, ο οποίος δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στον τίμιο φορολογούμενο και στο φορολογούμενο ο οποίος φοροδιαφεύγει.
Σήμερα, με το νέο νομοσχέδιο, έχουμε περαίωση, έχουμε τον εκβιασμό όπου πολλοί μικροί επιχειρηματίες αναγκάζονται να πληρώσουν μέχρι και 3,5 χιλιάδες ευρώ για να κλείσουν τα βιβλία τους.
Δεν χρειάζονται σχόλια....
F.I.
http://filotimia.blogspot.com/2010/09/blog-post_1701.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου