Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Γνωστός για τις οικομενιστικές του θέσεις ιερέας της Αρχιεπισκοπής "κοινώνησε" σε παπική λειτουργία στο Bose

Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανήκει ο ιερέας που κοινώνησε από τους παικούς (!) στην πρόσφατη οικουμενιστική συνάθροιση στο Bose της Ιταλίας. Πριν καιρό μάλιστα είχε προκαλέσει με τις δηλώσεις του περί "ενώσεως των Εκκλησιών".
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Παύλος με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο ζητά την καθάιρεση του συγκεκριμένου ιερέα:

"κατά την 18ην Διεθνήν Οικουμενικήν Σύνοδον Ορθοδόξου Πνευματικότητος, την διεξαχθείσαν εν τη Διορθοδόξω Μονή Bose Ιταλίας, από 8 ώς 11 Σεπτεμβρίου, ορθόδοξος ιερεύς εγγεγραμμένος εν τη δυνάμει των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (σ.σ.: αναφέρεται το όνομά του) κεκοινώνηκεν μετά των παπικών όστιαν εν τη υπό Λατίνων τελεσθείσαν λατρευτικήν σύναξιν, παρουσία Ελλήνων ορθοδόξων αρχιερέων και καθηγητών πανεπιστημίων"
Αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση του Αρχιεπισκόπου, στην περιφέρεια του οποίου ανήκει ο ιερέας και που με τις οικουμενιστικές του θέσεις και δηλώσεις είχε εκθέσει στο παρελθόν και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό δημιουργείται και πάλι η απορία ποιος είναι ο λόγος συμμετοχής ορθοδόξων απεσταλμένων σε τέτοιες οικουμενιστικές συναθροίσεις σε ένα άνδρο του οικουμενισμού και της διακοινωνίας όπως είναι η Μονή του Bose.




http://orthodoxia-pateriki.blogspot.com/2010/10/bose.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου