Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Γερμανοί τραγούδησαν σαν Έλληνες χθες στα Τρίκαλα!!!

«Έχε γεια καημένε κόσμε
έχε γεια γλυκιά ζωή
έχετε γεια βρυσούλες
λόγκοι βουνά ραχούλες…»


Οι Γερμανοί τραγουδούν όπως οι Έλληνες το τραγούδι του χορού του Ζαλόγγου και οι Καραγκούνες των Τρικάλων το χορεύουν!
Η «Ηχούσα Γέφυρα» αντήχησε χθες Μ. Δευτέρα το μεσημέρι...
στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, αλλά ήταν σαν να… ακούστηκε σε ολόκληρο το Νομό! Οι 45 Γερμανοί ελληνιστές απέδειξαν επί σκηνής και ενώπιον αμιγώς ελληνικού ακροατηρίου πόσο (υπερ)αγαπούν την Ελληνική μουσική παράδοση.

CIA: Κούρεμα ή πόλεμος

Απόρρητη έκθεση προς ΔΝΤ για την Ελλάδα

Απόρρητη έκθεση της CIA, μέρος της οποίας έχει στα χέρια του το ΔΝΤ, επισημαίνει ότι η παρατεινόμενη ύφεση στην Ελλάδα δημιουργεί περιπλοκές και στην εξωτερική πολιτική, περιορίζοντας αισθητά και επικίνδυνα τη δυνατότητα χειρισμού γεωστρατηγικών κρίσεων.

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς των ΗΠΑ προς στήριξη της Ελλάδας συνιστούν αμερικανικές υπηρεσίες και επιτελείς του Ομπάμα, εκτιμώντας ότι λόγω της βαθιάς δημοσιονομικής-οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, μπορεί να καταστεί παράγοντας αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή. Εκθεση της CIA επισημαίνει ότι αυτός ο κίνδυνος μεγαλώνει λόγω των περιπλοκών με τα πετρέλαια και υποδεικνύει ως λύση την παροχή υποστήριξης προς την Ελλάδα, προκειμένου να επιτύχει ένα ακόμη «κούρεμα» χρέους. Οπως επισημαίνεται στην έκθεση, με την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου η χώρα θα εξασφάλιζε πολιτική σταθερότητα και θα απέφευγε τον “πειρασμό” σπασμωδικών κινήσεων εξωτερικής πολιτικής, που θα δημιουργούσαν κινδύνους ανάφλεξης στην περιοχή.

Μια προσέγγιση στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδος

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η Μεγάλη Εβδομάδα των παθών του Κυρίου αρχίζει ουσιαστικά από την Κυριακή των Βαΐων και ειδικότερα αρχίζει με τα λόγια του Κυρίου «Ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα» και με την προφητεία των όσων θα συμβούν εκεί τις μέρες που ακολουθούν.

Τα σπουδαιότερα αναγνώσματα σε κάθε γιορτή, είναι το ευαγγελικό και το αποστολικό ανάγνωσμα και οι στίχοι του Ψαλτηρίου, για μια ποιητική προσέγγιση του βαθύτερου νοήματος της συγκεκριμένης ημέρας.

Σαν ένα παράδειγμα θα αναφερθούμε στον Απόστολο και στο Ευαγγέλιο της Κυριακής των Βαΐων. Είναι φανερό ότι τα αναγνώσματα αυτά αποτελούν ένα είδος εισαγωγής στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας. Καταφεύγουμε στην Εκκλησία σαν θεραπευτήριο, σαν τραυματισμένοι που χρειάζονται θεραπεία και όχι σαν άξιοι να δεχθούμε ανώτερες σχολαστικές γνώσεις.