Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Γερμανοί τραγούδησαν σαν Έλληνες χθες στα Τρίκαλα!!!

«Έχε γεια καημένε κόσμε
έχε γεια γλυκιά ζωή
έχετε γεια βρυσούλες
λόγκοι βουνά ραχούλες…»


Οι Γερμανοί τραγουδούν όπως οι Έλληνες το τραγούδι του χορού του Ζαλόγγου και οι Καραγκούνες των Τρικάλων το χορεύουν!
Η «Ηχούσα Γέφυρα» αντήχησε χθες Μ. Δευτέρα το μεσημέρι...
στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, αλλά ήταν σαν να… ακούστηκε σε ολόκληρο το Νομό! Οι 45 Γερμανοί ελληνιστές απέδειξαν επί σκηνής και ενώπιον αμιγώς ελληνικού ακροατηρίου πόσο (υπερ)αγαπούν την Ελληνική μουσική παράδοση.

Τραγούδησαν σαν Έλληνες! Ερμήνευσαν με… γνήσιο ελληνικό πάθος και αυθεντική εκφραστικότητα άσματα και μελωδίες, από την εποχή της… φουστανέλας μέχρι και σήμερα!
Ο επίλογος της επίσκεψής τους στην περιοχή μας (5/4/12 έως 9/4/12) δεν θα μπορούσε να γραφτεί αλλιώς, παρά μ’ έναν μονάχα τρόπο: άκρως μελωδικότατο! Οι Τρικαλινοί θαύμασαν, …ζήλεψαν, χειροκρότησαν, επιδοκίμασαν και είπαν αναρίθμητα «μπράβο».
Η «Ηχούσα Γέφυρα» επισκέφθηκε πολλές χώρες κι έχει μελετήσει την μουσική τους παράδοση. Μέλη της είναι επιφανείς Γερμανοί πολίτες και Έλληνες της Γερμανίας (Μάρκος Παπαναστασίου και Ελένη Ηρακλέους εκ Κύπρου).

Απολαύστε τους στο βίντεο που ακολουθεί…
Το trikalaola.gr κατέγραψε το αποκλειστικό βίντεο της εκδήλωσης και σταδιακά θα το ανεβάσει όλο στο διαδίκτυο, με όλα τα τραγούδια που τραγούδησαν οι Γερμανοί Ελληνιστές.


trikalaola.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου