Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

"Άλλοι μετατρέπουν τα γεγονότα σε ψεύδη" *

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Άλλοι μετατρέπουν τα γεγονότα σε ψεύδη". Με τα λόγια αυτά ο Λατίνος ιστορικός Γάϊος Κορνήλιος Τάκιτος δίνει μια εικόνα της "φιλοσοφίας" η οποία επικρατούσε στον ρωμαϊκό κόσμο, τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο ή ίδια "φιλοσοφία" επικρατεί και στον δυτικό κόσμο, δυο χιλιάδες χρόνια αργότερα, καθώς και σε μας, στην Ορθοδοξία, η οποία αγωνίζεται να αντισταθεί στη λαίλαπα του οικουμενισμού και της εκκοσμίκευσης!

Οι Ρωμαίοι επέβαλαν στον κόσμο το δικό τους πρότυπο, ώσπου να καταρρεύσει η αυτοκρατορία τους, διότι δεν συνειδητοποίησε το άλυτο πρόβλημα της εποχής της, το πρόβλημα της δουλείας. Καί τώρα οι αγγλοσάξωνες επιβάλλουν το δικό τους πρότυπο, χωρίς κι αυτοί να συνειδητοποιούν το άλυτο πρόβλημα της εποχής μας,το πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Όταν οι κοινωνίες δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τα άλυτα προβλήματα της εποχής τους καταρρέουν κάτω από το βάρος της ενοχής τους.

"Aντιρατσιστικό" ξύλο σε περαστικούς Έλληνες νεαρούς

Όπως φαίνεται έχουμε να δούμε πολλά ακόμα σε αυτόν τον τόπο. Στην χτεσινή "αντιρατσιστική" συγκέντρωση οι παρευρισκόμενοι αλλοδαποί έδειξαν τα "αντιρατσιστικά" τους συναισθήματα ξυλοκοπώντας περαστικούς Έλληνες νεαρούς, γιατί δεν τους άρεσαν οι φάτσες τους.

Πέραν του κατά πόσον είναι λογικό παράνομοι λαθρομετανάστες να συναθροίζονται για διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, και η κυβέρνηση να "σφυρίζει" αδιάφορα, έχουμε και το αδίκημα της προκλήσεως σωματικής βλάβης για το οποίο έκαναν στην κυριολεξία όλοι τον "χαζό". Ακόμα και από την περιγραφή στο κανάλι όπως θα δείτε ακούγεται σαν ένα "χαριτωμένο" επεισόδιο, κανείς δεν ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων. όταν ξυλοκοπούνται αλλοδαποί ως επί το πλείστον από ομοεθνείς τους, επικρατεί κλίμα επαναστάσεως από τους κατευθυνόμενους "προοδευτικούς".