Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Μετάληψις πυρός Λειτουργία και Ευχαριστία της Εκκλησίας

Είμαστε ήδη αιχμάλωτοι στη βία ή την ανάγκη των σύγχρονων ρυθμών, των αυξανόμενων θορύβων, των υπερβολικών ταχυτήτων, των απεριόριστων καταχρήσεων, των αχαλίνωτων απολαύσεων, των πλαστικών κατασκευών, των τεχνητών παραδείσων. Και κυρίως στην τυραννία του μίσους και της αρνήσεως, της αντιπαλότητας και της αντικοινωνικότητας, της συγκρούσεως και της επικρατήσεως, της ιδιοποιήσεως και της απληστίας.

Μ’ ένα λόγο, είμαστε υπηρέτες μιας ζωής χωρίς τον άνθρωπο (τον άλλο), τον κόσμο και τον Θεό. Όλοι μας σχεδόν θα επιθυμούσαμε να κατάσχουμε όλο τον κόσμο. Και όλη αυτή η απάτη, δεν μας επιτρέπει να έχουμε καιρό να εκκλησιαστούμε και να λειτουργηθούμε, να νοήσουμε και να στοχαστούμε,

Το θράσος του Παπούλια

Πρέπει να έχεις το ίδιο καθεστωτικό θράσος των ανδρείκελων της κυβέρνησης για να κατηγορείς τον ελληνικό λαό ότι κάθεται στον καναπέ και δεν αγωνίζεται για τη δημοκρατία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται ότι μπερδεύει το δικό του καναπέ με την άκρως αγωνιστική και δημοκρατική συμπεριφορά του ελληνικού λαού που ΑΡΝΕΙΤΑΙ τους καναπέδες των καθεστωτικών ανδρείκελων και το φέρετρό του που υπογράφει ο κ. Παπούλιας από τους προεδρικούς καναπέδες.
Για ποια δημοκρατία μας μιλά ο Πρόεδρος; Γι’ αυτή της απάτης και της χρεοκοπίας, της καταλήστευσης του λαού και της δικτατορίας της τρόικας;
Και πώς αντέδρασε «δημοκρατικά» ο θεματοφύλακας της Δημοκρατίας μπροστά στην προσφώνηση της κ. Μπενάκη;

Απίστευτο! Ο Παπούλιας μίλησε για να αβαντάρει τους δοσίλογους!!!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΑΣΧΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΠΑΣΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ
Η σιωπή του μπροστά στους αλλεπάλληλους βιασμούς της χώρας, από την δοσίλογη κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, έχει συζητηθεί εκτενώς και έχει καταδικαστεί στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Όμως σήμερα ο Πρόεδρος της "Δημοκρατίας" επιτέλους μίλησε, και μίλησε για να πεί τί;

"Η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες και όχι διαμαρτυρία του καναπέ"
Βλέπε σχετική είδηση

Γιατί η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του Γράψα;

Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.
Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.
Αναφέρεται σε πληροφορίες και περιστατικά που δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά για... υπηρεσιακούς λόγους απομακρύνθηκε ο στρατηγός. Αντίθετα, φέρεται να είχε απαιτήσει την αποστράτευσή του η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Nέα Γιάλτα και Νέα Τάξη

Εδώ και καιρό τριγυρνώ γύρω από το ερώτημα «ποιος κάνει τι σε ποιόν;» και, χώρια τα προεκλογικά άγχη, από αυτά που ακούω και διαβάζω, δεν είμαι ο μόνος. Ρωτάω. δηλαδή, «αν κάποιος τρίτος έχει βάλει το χεράκι του, σε αυτά που περνάμε, ποιος είναι αυτός ο τρίτος»; Χωρίς φυσικά να αποποιούμαι των δικών μας συλλογικών ευθυνών, αν βέβαια είχαμε ποτέ δικαίωμα επιλογής στα θέματα αυτά…

Μια περίεργη απόφαση της Τ. Μπιρμπίλη για την ανακύκλωση...

Πώς διόρισε το golden boy της ανακύκλωσης στο ΔΣ του νέου εθνικού οργανισμού, που κάνει τους ελέγχους, ενώ την ίδια στιγμή είναι και ελεγχόμενος ως γενικός διευθυντής ιδιωτικής ΑΕ που κάνει χρυσές δουλειές στο χώρο αυτό!

Από τον Παναγιώτη Πετρόπουλο
PRESS-GR ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Τελικά με το μανδύα της πράσινης ανάπτυξης φαίνεται ότι έχουν καλυφθείμεγάλες δουλειές και υψηλοί τζίροι, με σημαντικές αμοιβές αλλά και διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ.Περίοπτη θέση στο οικοδόμημα αυτό, κατέχει ο κ. Γιάννης Ραζής (φωτογραφία αριστερά), Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. της ΕΕΑΑ.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Οι κρατικοδίαιτοι εκδότες είναι το τελευταίο στήριγμα της κυβέρνησης

Απόλυτη σύμπνοια το Σαββατοκύριακο σε εφημερίδες όπως η Ημερησία, το Εθνος της Κυριακής., η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το Πρώτο Θέμα. Ολες αυτές έχουν ως θέμα την επαναδιαπραγμάτευση για το μνημόνιο και τα σενάρια που σας γράφαμε εμείς από το Σάββατο το πρωί. Εμφανής η αγωνία της κυβέρνησης για την οικονομία που πάει από το κακό στο χειρότερο, γι’ αυτό και ξεκίνησαν οι διαρροές περί διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόϊκα. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένες εφημερίδες είχαν την ίδια πληροφόρηση, πρέπει άλλωστε τόσο στην κρίσιμη εκλογική μάχη όσο και στη δύσκολη επόμενη ημέρα, ο Γ. Παπανδρέου να έχει συμμάχους.

Κρύβουν 4 χρόνια διαρροή μυστικών στους Τούρκους

Όλα τα αυστηρά απόρρητα στρατιωτικά σχέδια άμυνας και επίθεσης στρατού και αεροπορίας της Ελλάδας σε περίπτωση εμπλοκής με την Τουρκία μεταβιβάστηκαν από ένα «λάθος» Ελλήνων στο τουρκικό στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ, τον Ιούνιο του 2006.

Η διαρροή έγινε στη διάρκεια της άσκησης ρεαλιστικής εξομοίωσης κινήσεων του ελληνικού στρατού και της αεροπορίας με την ονομασία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΣΙΚΙΝΟΣ 2006» από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου του 2006.