Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Δέκα χρόνια οι Σπαρτιάτες φύλαγαν στα βουνά για να τιμωρήσουν τον Εφιάλτη!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Οι Έλληνες, τώρα, με τον "Εφιάλτη" της εξουσίας, φέρονται όπως ο απατημένος σύζυγος στην άπιστη σύζυγό του. Εκεί όπου βολεύεται την αγαπάει και εκεί όπου δε βολεύεται, τη μισεί. Είναι αληθινή φρίκη να αγαπάς και να μισείς το ίδιο πρόσωπο.

Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες δεν έκαναν έτσι. Έβαλαν φρουρούς σε όλες τις διόδους στα βουνά και περίμεναν επί δέκα χρόνια να περάσει ο Εφιάλτης, για να τον τιμωρήσουν!

Υπάρχει έστω κάτι από το πνεύμα των Σπαρτιατών στους σημερινούς Έλληνες;
Οι αρχαίοι πίστευαν ότι αυτό που προέχει είναι το πνεύμα και διατηρούσαν το πνεύμα τους δυνατό.
Τώρα το πνεύμα είναι της τηλεόρασης και της διαφθοράς γενικά. Είναι πνεύμα αρρώστων και νεκρών ψυχών!

Κρυπτοέλληνες

Πριν καμιά πενηνταριά χρόνια προτάθηκε σε μια γερόντισσα πρόσφυγα να αγοράσει ένα ακίνητο στον τόπο που την έριξαν να ζήσει μετά την γενοκτονία στον Πόντο. Η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Όχι παιδί μου γιατί ο πρόσφυγας είναι πάντα πρόσφυγας και από εδώ θα μας διώξουν κάποια στιγμή». Κάθε φορά που ακούω και βλέπω τα ρεπορτάζ της πουλημένης δημοσιογραφίας για την «μετανάστευση» των Ελλήνων αυτούς τους καιρούς στ’ αυτιά μου έχω την φωνή της γερόντισσας, διότι σήμερα δημιουργούν ακριβώς με την ίδια ψυχολογία πρόσφυγες που θα αισθάνονται ξένοι παντού χωρίς την δυνατότητα να κάνουν πράξη τον νόστο για την εστία τους.

Η πατρίδα μας καλεί σε πνευματικό αρματολίκι

Δημήτρης Νατσιός Δάσκαλος Κιλκίς

Τι ήταν οι αρματολοί; Έλληνες, πολεμιστές ατρόμητοι, που δεν «έκατσαν φρόνιμα, να γίνουν νοικοκύρηδες», αλλά πολεμούσαν την Τουρκιά «ψηλά στα κορφοβούνια». Και επειδή οι «μωχαμετάνοι» δεν μπορούσαν να τους εξοντώσουν, τους ανέθεταν την τήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης σε δυσυπότακτες περιοχές.
Λάμβαναν «μιστούς» και δώρα από τους Τούρκους, συνεργαζόμενοι δήθεν μαζί τους, αλλά, συν τω χρόνω, μαζί με τους Κλέφτες, (δυσδιάκριτοι οι ρόλοι, γι’ αυτό Κλεφταρματολοί), χρησίμευσαν ως η βάση της εθνικής εναντίον των τυράννων Επανάστασης, στάθηκαν η «μαγιά» της λευτεριάς μας.
Αρματολοί υπήρξαν τα λιοντάρια του Εικοσιένα, όπως το επιμαρτυρεί και το δημοτικό τραγούδι: «Του Αντρούτσου η μάνα χαίρεται / του Διάκου καμαρώνει / γιατί έχουνε γιους αρματολούς και γιους καπεταναίους…».

Θα κάναμε προσευχή


Άκουγα χτες την ομιλία του π. Ελπίδιου για τα επερχόμενα.
Δεν θα ασχοληθώ με όσα λέει για τις ερχόμενες μέρες και χρόνια.
Θα σταθώ στο σημείο που αναφέρεται στα παιδιά, πως εμείς οι γονείς δεν τους έχουμε διδάξει τον έρωτα για το Χριστό και πως θα δοκιμαστούμε όλοι για να το μάθουμε.
Και τελικά τα παιδιά θα βγουν μπροστά από όλους μας και θα συνομιλούν με τους Αγίους.

Το μεγάλο φαγοπότι με τους... "ρύπους"

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Τι κοινό έχει η ΔΕΗ με πολυεθνικούς κολοσσούς όπως η Chevron, η Conoco Philips, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία και τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η Citibank και η JP Morgan;

Όλοι, μαζί και η ελληνική ΔΕΚΟ, αγόρασαν και αγοράζουν δικαιώματα εκπομπής ρύπων από το μηχανισμό CDM (Clean Development Mechanism), το μηχανισμό που λειτουργεί στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου του Κιότο και είναι ενταγμένος και στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών.

Με μια διαφορά: Τα δικαιώματα του CDM κοστίζουν λιγότερο από τα δικαιώματα που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση στον ευρωπαϊκό μηχανισμό ρύπων (EU Emissions Trading Scheme γνωστό ως ETS). Αποτέλεσμα οι εταιρείες αυτές να έχουν ένα αρκετά σημαντικό όφελος. Πόση είναι η διαφορά;