Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γιατί διαιρούμε και αποσπούμε τα του Χριστού μέλη

«Προς τι οι έριδες, ο θυμός, οι διαφωνίες, οι διαιρέσεις και οι ύβρεις; Ένας δεν είναι μεταξύ ημών ο Θεός και ένας ο Χριστός, μια δεν είναι και η κλήση στον Χριστό; Γιατί διαιρούμε και αποσπούμε τα του Χριστού μέλη, ξεσηκωνόμαστε εναντίον του ιδίου μας σώματος, και μέχρι ποία αφροσύνη φθάνουμε ώστε να λησμονούμε ακόμη ότι μεταξύ μας είμαστε μέλη»

Άγιος Κλήμης Ρώμης

Ανέξοδος πατριωτισμός

Αν θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να ενημερωθείτε για τις αλήθειες που προσπαθεί να κρύψει ο ρεπουσισμός στην εκπαίδευση, μπορείτε να αγοράσετε μια σειρά από βιβλία. Αν, από την άλλη, βαριέστε να διαβάζετε και επιθυμείτε απλά ολίγη από μαζική ψυχοθεραπεία και εκτόνωση, μπορείτε να πάτε σε μία από τις πολλές διαλέξεις και ημερίδες για τον Ελληνισμό και τα εθνικά θέματα. Εκεί θα έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που δακρύζουν σε δύο περιπτώσεις: 1. Οταν ακούν μεγαλαυχίες για τη φωτιά και το ατσάλι των ελληνικών πολέμων, εξεγέρσεων και επαναστάσεων. 2. Οταν κάποιος κάνει την αποκοτιά να τους ζητήσει έστω ένα ευρώ ή μία υπογραφή για την προώθηση μιας ελληνικής υπόθεσης. Ας υποθέσουμε ότι μια υπερδύναμη ή όλες μαζί (Ολυμπιακός, ΝΑΤΟ, Κίνα, Ε.Ε., Αραβικός Σύνδεσμος κ.ά.) έδιναν όρκο τιμής και υπέγραφαν συμβόλαιο με ρήτρα βαριά ότι θα μας έδιναν την Πόλη αν ο τάδε κύριος μπαρμπούλης ή η δείνα μαντάμ έδιναν μόνο ένα ευρώ για τον ιερό σκοπό. Τι θα άκουγες σε αυτή την περίπτωση; «Ευχαρίστως, αλλά δεν έχω τώρα».

Το ευρωκοινοβούλιο «απελευθερώνει» την πορνογραφία…

Η πορνογραφία είναι η ακραία εμπορευματοποίηση του σεξ, μέσω εικονικών υποκατάστατων και φωτογραφικών αναπαραστάσεων: Λεκτικών ή οπτικών (ακόμα και ηχητικών), γυμνών ικανών να σκανδαλίζουν και να προκαλούν την επιθυμία για σεξουαλικές επαφές, ομαλές ή ανώμαλες…
Η πορνογραφία είναι η βαρβαρότητα της καταναλωτικής νάρκωσης.
Σήμερα ολόκληρη η καταναλωτική σφαίρα (η «ελεύθερη αγορά») έχει πορνογραφηθεί: Η πορνογραφία έχει πάρει τερατώδεις και διαστροφικές διαστάσεις…

Φιλοξενία

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Προσέχετε την φιλοξενία. Μερικοί φιλοξένησαν αγγέλους"

Εγώ πρόλαβα την εποχή που ο κόσμος ήταν ανοιχτός στη φιλοξενία. Οι άνθρωποι ήταν ευτυχισμένοι γιατί ήταν αθώοι. Κανείς δεν τους ανάγκαζε να είναι πονηροί και ψεύτες. Τους πονηρούς και τους ψεύτες δεν τους αγαπούσε κανείς, ούτε οι ίδιοι αγαπούσαν στ΄ αλήθεια κανέναν.

Θυμάμαι τον παππού μου, τον μακαρίτη τον Αγγελάκη, πόσο χαρούμενος ήταν όταν έφερνε κάποιον επισκέπτη στο σπίτι για να τον φιλοξενήσει!

Όταν έφυγε ο παππούς μου από το χωριό του, όλος ο κόσμος βγήκε στην πλατεία να τον ξεπροβοδίσει. Μερικοί έκλαιγαν. Απλοί άνθρωποι που έδειχναν τα αισθήματά τους σ΄ έναν αγαπητό τους άνθρωπο, χωρίς να ξέρουν ότι αποχαιρετούσαν μια εποχή.

Με τα λεφτά του καταδικασμένου απατεώνα Σόρος θα ζεστάνουν τις πόλεις τους οι καμινομπουτάρηδες. Εύγε.

Οι δύο δήμαρχοι της ντροπής είναι εντέλει αυτοί που ανοίγουν την κερκόπορτα στο βρώμικο χρήμα του καταδικασμένου εγκληματία Σόρος, με το πρόσχημα της “ανθρωπιστικής βοήθειας”! Μόνον αυτοί οι δύο θα μπορούσαν να το κάνουν. Τα απομεινάρια του παπανδρεϊσμού, που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο χωρίς ουδείς να μπορεί να τους εμποδίσει.

Τι και αν είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όπου μπαίνει το χρήμα αυτού του εγκληματία, ακολουθεί αιματοχυσία; Από την Γεωργία εως την Συρία, από την Ουκρανία εως οποιαδήποτε “πορτοκαλί επανάσταση” που εξαθλιώνει λαούς;

15 ημέρες πέρασαν από την απόσυρση της τροπολογίας για το γένος και ακόμα τίποτα.

Δεν πιστεύω να το ξέχασαν...

Όταν στις 28/2 απεσύρθη για "τυπικούς" λόγους η τροπολογία για το γένος των εισαχτέων στις στρατιωτικές σχολές όλοι υποστήριζαν ότι θα επανέλθη αμέσως την επόμενη εβδομάδα στο πρώτο νομοσχέδιο.

Δεν είμαι καχύποπτος απλά επειδή ήδη πέρασαν 2 εβδομάδες και ψηφίστηκαν 3-4 νομοσχέδια αναρωτιέμαι μήπως οι βουλευτές της ΝΔ επηρεάστηκαν από την ΔΗΜΑΡ, που δήλωσε ότι δεν θα υπερψηφίσει αλλά και από την Χριστοφιλοπούλου που χαρακτήρισε την τροπολογία "κακόξενη, φοβική, μικρόψυχη και άδικη".

Οψόμεθα...