Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Τι θέλει ακριβώς ο Σόϊμπλε;

Ο κ. Σόϊμπλε βλέπει αυτό που εμείς οι απλοί πολίτες αρνούμαστε κάν να συζητήσουμε. Βλέπει να έρχεται με ταχύτητα το τέλος της Ευρωζώνης. Προσπαθεί λοιπόν κατ’ αρχήν να διατηρήσει την Ευρωζώνη με σκληρή πειθαρχία και κυρίαρχη πάντα τη Γερμανία, αλλά αν αυτό αποτύχει, που μάλλον θα αποτύχει, σχεδιάζει ήδη (plan B) την ασφαλή έξοδο της Γερμανίας με ένα ισχυρό μάρκο και με διατήρηση όλου του πλούτου που έχει αρπάξει από το Νότο.

Παράλληλα πασχίζει (plan C) μήπως καταφέρει να διατηρήσει μια πιο μικρή και σκληρή Ευρωζώνη ενός σκληρού ευρώ, ώστε και πάλι, μέσω αυτής, η Γερμανία να είναι το αφεντικό της Ευρώπης και όχι μόνο.

Φοροδιαφυγή και ανιστορησία...

Μετά και την τελευταία πρόσφατη σύλληψη κουλουρά διότι δεν είχε ταμειακή μηχανή,
..και που θεωρήθηκε απ' το υπουργείο Οικονομικών ως το ύστατο, το τελειωτικό χτύπημα στην φοροδιαφυγή,
..η κυβέρνηση αποφάσισε να παγώσει ή και να αποσύρει τις όποιες τυχόν ενέργειες είχαν ξεκινήσει (κατά λάθος) για τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, κλπ.

Και πολύ σωστά έκανε η "πρώτη φορά καπιταλιστικά" κυβέρνηση μας, αφού έτσι θα απεγκλωβιστούν ένα σωρό υπάλληλοι της εφορίας,
..που θα μπορέσουν πιά να ασχοληθούν πιό εντατικά με την φοροαποφυγή των 500 και των 1000 ευρώ,
..με περισσότερα πρόστιμα, κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών μισθών και συντάξεων.
Άλλη μιά μνημονιακή επιτυχία του πολιτικού μας συστήματος κλείνοντας κι αυτός ο τόσο πετυχημένος (για τους τοκογλύφους) χρόνος.