Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ημέρα Ανεξαρτησίας ΙΙ

Ολα γίνονται σ' αυτή τη ζωή. Αμέ! Ακόμα και να πέσεις από την Ακρόπολη, να σταθείς όρθιος και να βρεις πορτοφόλι, το οποίο θα περιέχει κερδισμένο δελτίο του τζόκερ έπειτα από πολλαπλά τζακ ποτ. Να βγάλεις, όμως, τα λεφτά της μπλε αρκούδας (που δεν υπάρχει τέτοιο χρώμα στις άρκτους) εργαζόμενος ως μισθωτός στη μάχιμη και αδέσμευτη δημοσιογραφία είναι κατά τι δυσκολότερο σε σχέση με ό,τι περιγράφει το πρώτο σενάριο. Να κερδίζεις τα προς το ζην και να γέρνεις ελαφρώς προς το ευ ζην δεν είναι απίθανο. Αλλά το να γίνεις Μίδας εργαζόμενος στα μίντια είναι πιο χλομό κι από ασθενή με ίκτερο. Μόνο μέσω υπνωτισμού το περιβόητο «σύστημα» θα υποβληθεί στην ιδέα να σε χρυσώσει για να το διαλύσεις· ή αν το βγάλεις (το σύστημα λέμε) μια βόλτα για καφέ και το κεράσεις κοκτέιλ με κηροζίνη και παραισθησιογόνα. Τότε, υπό την επήρεια των ουσιών, η υπερδομή που ορίζει τις πορείες των κοινωνιών μπορεί να έρθει στο τσακίρ κέφι και να σε κεράσει δυο τρεις επαύλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, μια ντουζίνα σκάφη και πέντε ή έξι μπαμπάτσικες βαλιτσάρες με 500ευρα.

Συναναστροφές

Η αλήθεια, η ευθύτητα στη διατύπωσή της και η άρνηση έκφρασης «στρογγυλεμένων» απόψεων αποτελούν απαραίτητη αλλά αχάριστη παρέα για έναν δημοσιογράφο. Αυτές οι κακές συνήθειες στην άσκηση του επαγγέλματος (ή λειτουργήματος) μπορεί να σε οδηγήσουν παντού εκτός από το γραφείο «προσωπικού τραπεζίτη», ο οποίος θα διαχειρίζεται αποκλειστικά το χαρτοφυλάκιό σου. Στα δικαστήρια σε πάνε όποτε θέλεις - και κυρίως όποτε δεν θέλεις. Φρόντισε γι' αυτό ο Βαγγέλης Βενιζέλος (ειδικότης του οι επιτυχίες) με τον νόμο περί Τύπου. Αντάξια του κερατόσημου ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι τούτη η λαμπρή ιδέα του Βαγγέλη. Καθιστά εύκολο να γυρεύει εκατομμύρια ευρώ μέσω αγωγών από ημιμπατιρισμένο μισθωτό δημοσιογράφο καθένας που βλέπει το όνομά του αναρτημένο σε αποκαλυπτικό άρθρο. Πάντα οι «πεντακαθαρίδηδες» ζητούν πολλά από εκείνους που δεν έχουν ούτε λίγα και τη βγάζουν καθαρή.

Τώρα, αν παρ' ελπίδα υπάρχει και μια οικτρή μειοψηφία επαγγελματιών ενημερωτών της κοινής γνώμης που συνδυάζουν αδέσμευτη άποψη, αποκαλυπτικά άρθρα και χρήματα ίσα με του πριγκιπάτου του Μονακό, καλό θα είναι να γράψουν ένα βιβλίο και να μας πουν πώς στην ευχή γίνεται αυτό. Θα μοσχοπουλήσει!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου