Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η βασιλεία του Θεού είναι εντός μας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Τί σημαίνουν τα λόγια ότι η Βασιλεία του Θεού είναι εντός μας, ότι ο Χριστός κατοικεί μέσα στον άνθρωπο που πιστεύει σ΄Αυτόν και Τον αγαπά.

2. Ο Τόμας Μέρτον έλεγε πως η αίσθηση της παρουσίας του Ιησού μας δίνει ότι χρειαζόμαστε. Άν δεν έχεις την αίσθηση ότι ο Θεός σε βλέπει ό,τι και να έχεις θα ζεις σε διαρκή έλλειψη.

Ρώτησε κάποιος τον Γέροντα Τύχωνα πώς ζει μόνος. Ο Γέρων του είπε: Όχι παιδί μου. Δεν είμαι μόνος. Είναι μαζί μου ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγγελοι...

Κυνηγούν τα αξιώματα για να περιτριγυρίζονται από κόσμο και να μην είναι ποτέ μόνοι. Μόνοι νιώθουν αδύνατοι. Φοβούνται γιατί δεν πιστεύουν στο Θεό.

Ένας βασιλιάς περιτριγυρισμένος απ΄ τους αυλικούς του θαύμαζε έναν άγιο στυλίτη. Μια φορά έβγαλε μια τόσο άδικη διαταγή, που ο φτωχός κόσμος πήγε και ζήτησε τη βοήθεια του Αγίου. Ο Άγιος κατέβηκε από το στύλο του, ύστερα από χρόνια που ήταν ανεβασμένος εκεί για να πάει στο βασιλιά. Όταν το έμαθε ο βασιλιάς πήρε γρήγορα πίσω την άδικη διαταγή του.

3. Η πατρίδα μας είναι η Ορθοδοξία και η Ελληνική Γλώσσα. Δεν έχουμε δεσμό με τον τόπο. Μεγαλώσαμε σε συνθήκες χάους. Έλληνες είναι αυτοί που έχουν μόρφωση Ελληνική. Είναι προδοσία όταν υπονομεύουμε την Ορθοδοξία και την Ελληνική Γλώσσα. Ούτε η Ορθοδοξία αλλάζει για να προσαρμοστεί στην κάθε εποχή ούτε η Ελληνική Γλώσσα έπαψε ποτέ να είναι ενιαία. Η επιστημονική ανάλυση σε νέα ή αρχαία δεν είναι στη ζωή, αλλά στην επιστήμη για τις ανάγκες της επιστήμης. Η ζωή δεν είναι μουσείο.

4. Αν κάπου αγαπούσαν την Ορθοδοξία και την Ελληνική Γλώσσα όπως την αγαπώ εκεί θα πήγαινα να ζήσω. Προτιμώ έναν ξένο που είναι αληθινός ορθόδοξος χριστιανός και που αγαπάει την Ελληνική γλώσσα πάνω από όλες και τη μιλάει καλά από έναν Έλληνα που δεν μπορεί να μιλήσει Ελληνικά και που θέλει να αλλάξει την Ορθοδοξία σύμφωνα με την ιδιορρυθμία του όπως κάνουν οι δεσποτάδες σήμερα γιατί υποφέρουν από την ενοχή που δεν είναι φτωχοί, όπως είπε ο Χριστός.
http://lagouvardospot.blogspot.com/2011/01/blog-post_19.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου