Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Μονόδρομος η κυβέρνηση αποστασίας.

Στο χωριό μας λένε «όποιος γλιτώνει από τα ώρα τον παίρνει ο χρόνος». Αυτή τη στιγμή και με δεδομένη τη δυναμική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν πως αν πάνε πάλι σε εκλογές, σε ένα μήνα το πολύ, δεν θα είναι αρχηγοί στα κόμματά τους. Και μπορεί οι κ.κ. Παπανδρέου και Καραμανλής να επιβιώνουν πολιτικά, χάρη στην ανήθικη δημοκρατικά πρόβλεψη να εκλέγονται χωρίς σταυρό οι πρώην πρωθυπουργοί, αλλά οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα εξαφανιστούν από το πολιτικό στερέωμα. Επομένως ό,τι κερδίσουν από χρόνο, μπορεί να τους βγει σε καλό. Ειδικά μετά την άνοδο των σοσιαλιστών στη Γαλλία και την γενικότερη οικονομική επιδείνωση στις χώρες του Νότου, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να οδηγηθούμε σε μια γενικότερη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας στην Ευρώπη, από την οποία μπορεί να επωφεληθεί και το ελληνικό σάπιο πολιτικό σύστημα και να την παρουσιάσει ως επιτυχία του.

Από το άλλο μέρος το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θέλει ούτε τον έλεγχο των τραπεζών, ούτε να έχει το ελληνικό κράτος δικαίωμα ψήφου στις μετοχές που θα πάρει με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, όπως προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Επομένως, το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα το συμφέρει μια κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ τώρα.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να υπάρξουν αντιστάσεις. Το κόμμα αυτό κατασκευάστηκε δημοσκοπικά και με ανάλογη προβολή από το κρατικοδίαιτο καθεστώς, προκειμένου να λειτουργήσει ως υποδοχέας της δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουβέλης βρίσκεται πράγματι σε πολύ δύσκολη θέση και κάτω από ισχυρές πολιτικές πιέσεις, αλλά γνωρίζει ότι ήδη έχει ξοφλήσει πολιτικά. Οι χθεσινές δηλώσεις του, μετά την συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, τις οποίες προσπαθεί να μαζέψει σήμερα, ουσιαστικά τον καθαίρεσαν στη λαϊκή συνείδηση, ακόμα και αν δεν συμμετάσχει τώρα πλέον σε καμία κυβέρνηση και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.

Ισχυρές είναι κατά τη γνώμη μας οι ενδείξεις ότι η ΔΗΜΑΡ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η ψήφος αυτή δεν θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση πολιτικών προσώπων, αλλά μη πολιτικών, από όλα τα κόμματα. Τέτοια εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα θα βρεθούν πολλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ για να καλυφθεί η απαίτηση για συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτι τέτοιο θα βρει απόλυτο σύμφωνο τον κ. Σαμαρά ο οποίος ήδη από το Ζάππειο ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υπουργού. Κανένα πρόβλημα στο σημείο αυτό δεν μπορεί να έχει ούτε ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ. Η σωτηρία του ίδιου και του συστήματος πάνω απ’ όλα.

Αυτή όμως η κυβέρνηση των μη πολιτικών προσώπων που θα σχηματιστεί και η οποία αποτελεί μονόδρομο για την διάσωση του πολιτικού συστήματος και των τραπεζιτών, στην ουσία θα είναι μια κυβέρνηση αποστασίας από την λαϊκή βούληση, θα πρόκειται για αντιδημοκρατική παραχάραξη και πλαστογραφία της νωπής λαϊκής εντολής, η οποία είναι σαφώς αντιμνημονιακή.

Ας χαιρόμαστε λοιπόν όλοι την πρεδρευόμενη «κοινοβουλευτική μας «δημοκρατία», όπως είχε χαρεί και πάλι ο λαός την βασιλευόμενη κοινοβουλευτική «δημοκρατία» το 1965. Ένα πολίτευμα παζαριών και παραχαράξεων της λαϊκής βούλησης.
Μόνη λύση η αλλαγή του ίδιου του πολιτεύματος με άμεση και με ποσοστό άνω του 50%, εκλογή της κυβέρνησης απευθείας από το λαό, όπως έκαναν οι Γάλλοι, οι Ρώσοι και όπως θέλει να κάνει τώρα και ο Ερντογάν στην Τουρκία.

hassapis-peter.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου