Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

"Μία μόνο εικόνα του Χριστού σ΄ ένα άθεο σχολείο μπορεί να φέρει πανικό στο σύστημα"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. “Μια μόνο εικόνα του Χριστού σ΄ ένα άθεο σχολείο μπορεί να φέρει πανικό στο σύστημα.”

2. Ρώτησαν κάποιον Πολωνό επίσκοπο με ποιο τρόπο η Εκκλησία θα αντιταχθεί στον κρατικό αθεϊσμό. Ο επίσκοπος απάντησε με μόνο δυο λέξεις, Ο Θεός παντού.

3. Αυτό είναι το πνευματικό όπλο κατά του κρατικού αθεϊσμού, ο Θεός παντού και ειδικότερα η καθαρή καρδιά που βλέπει το Θεό παντού.

4. Στον πεντηκοστό ψαλμό της Μετανοίας ζητούμε από το Θεό να μας χαρίσει καθαρή καρδιά, για να τον βλέπουμε παντού και πνεύμα ευθές, για να φερόμαστε στους άλλους με ειλικρίνεια και ευθύτητα.

5. “Ο Θεός είναι η μόνη πραγματικότητα που πρέπει να αντιτίθεται στους αθέους. Από την αρχή της επικοινωνίας του με τους ανθρώπους, ο Θεός μία μόνο μάχη υποστήριξε: Τη μάχη της ύπαρξής Του, μές στην καρδιά των ανθρώπων, ενάντια στα είδωλα και τους ψεύτικους θεούς. Σ΄ αυτό πρέπει να αγρυπνάει κι η Εκκλησία. Μπορεί να δεχτεί να χάσει όλα τα αγαθά της, εκτός απ΄ το θησαυρό, το Θεό.” (Bernard Lampert, Οι Μαρισμοί και η σύγχρονη κουλτούρα, Εκδόσεις Τήνος).

6. Χωρίς πνευματικά όπλα δεν είναι μόνο εκείνοι που απομακρύνθηκαν από την Εκκλησία. Είναι ακόμα και κληρικοί οι οποίοι συμμαχούν με τον κρατικό αθεϊσμό και πολεμούν την Εκκλησία εκ των ένδον. Είναι οι λεγόμενοι εκσυχρονιστές, μεταφραστές , μεταπατερικοί, νεωτερικοί, συναφειακοί κ.ά. στα πλαίσια του οικουμενισμού, οι οποίοι απαιτούν από την Εκκλησία να προσαρμοστεί στις ιδιορρυθμίες τους, δήθεν χάριν του λαού.

7. Οι κληρικοί αυτοί χρησιμοποιούν την ίδια υποκρισία με την οποία οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι κατεδίκασαν τον Ιησού. “Συμφέρει να χαθεί, για να σωθεί ο λαός”. Έτσι κρύβουν την ιδιοτέλειά τους κάτω απ΄ το υποκριτικό ενδιαφέρον τους για το λαό.

8. Αυτούς τους υποκριτικούς “λαούς” και τα έθνη εννοεί ο Β΄Ψαλμός, ο Ψαλμός του θριάμβου του Χριστού που αρχίζει με αυτά τα λόγια: “Ίνατί εφρύαξαν έθνη και λαοί εμελέτησαν κενά.” και τελειώνει με την τρομερή προφητεία για την κατάληξη της κενοδοξίας των αρχόντων: “ Ποιμανείς αυτούς εν ράβδω σιδηρά, ως σκεύη κεραμέως συντρίψεις αυτούς. Και νυν, βασιλείς, σύνετε. Παιδεύθητε πάντες οι κρίνοντες την γην. Δουλεύσατε τω Κυρίω εν φόβω, και αγαλλιάσθε εν τρόμω. Δράξασθε παιδείας, μήποτε οργισθή Κύριος και απολείσθε εξ οδού δικαίας.”
http://moschoblog.blogspot.com/2011/02/blog-post_8513.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου