Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κάποιο Λιάκο έχει η φάβα

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ

Τι του λείπει του μπατίρη; Νεοταξικό χαΐρι. Η Παιδεία μας θα αλλάξει επί το πιο αφελληνισμένο. Για ακόμη μια φορά…

Είναι έκπαλαι γνωστό ότι τα μπαρμπούνια φαίνονται κόκκινα από την ημέρα που ενημερώθηκαν ότι στα ελληνικά σχολεία διά του μαθήματος της Ιστορίας καλλιεργείται η εθνική συνείδηση. Οι λαχταριστοί ιχθύες κοκκίνισαν από ντροπή, όταν το έμαθαν αυτό, επειδή υπάρχει στους ωκεανούς και στις θάλασσες ισχυρότατο αντιρατσιστικό κίνημα.

Επικεφαλής αυτού του κινήματος είναι οι κατά τόπους καρχαρίες. Τρώνε ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει, δίχως να κάνουν διακρίσεις - από χελιδονόψαρα ως και εν ενεργεία πολιτικούς ή πολιτευτές. Αρα, και οι κοκοβιοί που πληρώνουν φόρους και στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο δεν πρέπει να κάνουν διακρίσεις και να ανέχονται να εκθειάζεται σε μαθήματα ένας ρατσιστής εθνικιστής τρομοκράτης, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ή κάποιος βωμολόχος σοβινιστής, όπως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αυτό είναι το πρόβλημα στα σχολεία: η καλλιέργεια εθνικής συνείδησης. Αυτή τη μάστιγα μπορεί να τη γιατρέψει ο καταλληλότερος των καταλλήλων: ο Αντώνης Λιάκος.

Ταυτότητα

Οπως διαβάσαμε στην «Καθημερινή», ο υπουργός των επιτυχιών Νίκος Φίλης θα δημιουργήσει τρεις «κύκλους» διαλόγου για την Παιδεία. Πώς λέμε τα τρία κακά της μοίρας μας; Κάπως έτσι. Στην τρίτη και την καλύτερη Επιτροπή, όπου θα εξεταστεί το ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας, θα προΐσταται ο πνευματικός πατέρας της Μαρίας Ρεπούση (ναι, ναι, η πείσμων Μαρία του «συνωστισμού») κ. Αντώνης Λιάκος.

Σκοπός αυτού του ανθρώπου είναι αυτός που υποπτευόμαστε όλοι, αλλά αποκαλύπτει και ο ίδιος νέτα σκέτα. Σε μια ημερίδα για το προαναφερθέν θέμα ο κύριος Λιάκος δήλωσε: «Δεν θέλω τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας. Θέλω τη δημιουργία ιστορικής ταυτότητας». Μπορεί να στενοχωρηθεί αν το διαβάσει αλλά δεν πειράζει, εμείς θα του το θυμίσουμε. Στο Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 16.2. «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Τι είναι το Σύνταγμα; Κείμενο που δεν... τρώγεται, αλλά μόνο υπηρετείται.

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου