Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

H "Ευρώπη" αντίδοτο της Δημοκρατίας

"Χρειαζόμαστε την Ευρώπη επειδή δεν είναι δημοκρατική... Αποφάσεις που παίρνονται με τους πιο δημοκρατικούς θεσμούς είναι συχνά λανθασμένες..."

Έχω επίγνωση ότι λέξεις όπως Δημοκρατία, Ελευθερία κλπ, σημαίνουν διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους (ή Σωτηρία, Αγάπη, Ισότητα κλπ). Ξέρω επίσης ότι συχνά η "Ιστορία" εξελίσσεται αγνοώντας τις προσωπικές απόψεις του καθενός, είτε από αδράνεια, είτα από αμηχανία, είτε επειδή το "Αόρατο Χέρι" φροντίζει πριν από εμάς για εμάς (και δεν εννοώ τον Adam Smith). Απλά, σας μεταφέρω την ανησυχία μου.

Ο Μπαρόζο είναι "τίποτα". Ένας καλός αχυράνθρωπος όσο άσχετος με το Κέντρο Αποφάσεων, όσο γινόταν. Εκλεγμένος από εκλεγμένους κάτω από συνθήκες και κανόνες που είναι κομμένες και ραμμένες κατά παραγγελία. Το εννοεί όμως αυτό που λέει. Με τις παροχές και τον εκφυλισμό (δεν είναι βλάκες αυτοί που τις δίνουν) φτιάχτηκε μία κοινωνία με αδιέξοδα. Η οικονομική κρίση, είτε είναι τυχαία είτε έχει προβλεφθεί -- πολλοί έχουν επιστήμη τους τις ...κρίσεις -- είναι απλά η αφορμή.

Δεν περιμένω Σωτηρία από την "Ευρώπη" γιατί αρχίζει και μου μυρίζει ότι η "Ευρώπη", απλά, κάνει την τρίτη της προσπάθεια. Μία το 1914, μία το 1939 και μία από το 1990. Μόνο που αυτή την φορά το μελέτησε ακόμα καλύτερα από ότι τις προηγούμενες. Και φρόντισε οι "δημοκρατικοί θεσμοί" να είναι μαϊμούδες. Ο σημερινός Χίτλερ, δεν βγάζει παθιασμένους λόγους. Έχει βαρετό, υπομονετικό, γραφειοκρατικό προσωπείο αλλά εκεί είναι.

Πώς, τώρα, κατέληξα, εγώ, σε τέτοια; Δεν γουστάρω τα επιδοτούμενα αιολικά, υποθέτω... Δεν θυμάμαι ποιός μου έστειλε αυτό το link, αλλά ευχαριστώ.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/10/h.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου