Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αυτοκριτική Παπακωνσταντίνου

Αποσπάσματα από ομιλία Παπακωνσταντίνου ενώπιον των ευρωπαίων σοσιαλιστών (30/3/2011):
H βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ένα εγχείρημα πολύ επικίνδυνο. Θέλαμε να πιστεύουμε τότε ότι χρησιμοποιούσαμε τα σωστά συστατικά, όχι εύφλεκτα, αλλά υλικά που θα μπορούσαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Τίθεται το ερώτημα, αν τα καταφέραμε. Δεν ξέρω.
Eκείνο που κατορθώσαμε να πετύχουμε είναι να συγκρατήσουμε μία ιδιαίτερα εκρηκτική κατάσταση. Η Ελλάδα αγόρασε χρόνο (...) για να δρομολογήσουμε τις αλλαγές και η Ευρώπη απέκτησε χρόνο, για να αρχίσει να σκέπτεται πώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με πιο ήπιο τρόπο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Αν κάνω μία αναδρομή προς τα πίσω, ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα είμαι εκείνος ο υπουργός Οικονομικών που θα κόψει τους μισθούς κατά 15%, τις συντάξεις 10%, θα αυξήσω το ΦΠΑ κατά 4%, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 30% και όλα αυτά μέσα σε έξι μήνες…
Βέβαια, το ερώτημα που βάζω στον εαυτό μου είναι: άρα όλα αυτά με κάνουν λιγότερο Σοσιαλιστή;
Και διερωτώμαι και εγώ μήπως το σκέφτονται οι άλλοι αυτό για μένα".

Σχόλιο: Άκου τι βάζει ο άνθρωπος στο μυαλό του... Να, αυτά λέει και με συγκινεί. Μα είναι δυνατόν, βρε κουτέ, να σκέφτονται οι Έλληνες ότι (δεν τολμώ ούτε να το γράψω) ότι δεν είσαι εσύ... σοσιαλιστής; Πούλησε τώρα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό και ότι άλλο βρεις στον δρόμο σου και μην βάζεις τέτοιες ...ανόητες σκέψεις στο κεφάλι σου.

http://kolotoubes.blogspot.com/2011/03/blog-post_3775.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου