Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Οι κινήσεις Παπανδρέου, μήνυμα καταψήφισης της Ελιάς.

Θα πρέπει να είναι κάποιος πολιτικά αφελής για μην λαμβάνει το μήνυμα των κινήσεων Παπανδρέου, οι οποίες (κατά τη γνώμη μας) λένε προς τον Παπανδρεϊκό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρέπει να ψηφίσει την Ελιά, στην οποία συνιστώσα είναι πλέον και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει πάει ποτέ σε εκδήλωση του πολιτικού μορφώματος της Ελιάς, πίσω από το οποίο προσπαθεί να διασωθεί πολιτικά ο κ. Βενιζέλος. Δεν αναφέρει ποτέ το όνομα της Ελιάς, ούτε αυτό του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Απεναντίας, χθες στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελεί στήριγμα της Δεξιάς, θυμίζοντας εμμέσως το σύνθημα του Α. Παπανδρέου «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

Κακά τα ψέματα. Το ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτη ιδιοκτησία της οικογένειας Παπανδρέου. Δεν μπορεί να υπάρξει ΠΑΣΟΚ χωρίς Παπανδρέου. Κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι θα γινόταν αν παρέμενε στην ηγεσία του κόμματος και δεν τον έδιωχναν, ο γιος του ιδρυτή του. Ένα πάντως είναι γεγονός. Ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε λάβει το 2009 το 44% των ψήφων και η επόμενη εκλογή το 2012, που έγινε με το ΠΑΣΟΚ στα χέρια Βενιζέλου, το κατέβασε στο 12% και τώρα μάλλον εξαφανίζεται εντελώς. Επομένως το ΠΑΣΟΚ στα χέρια του κ. Βενιζέλου, δεν έχει καμία τύχη και πρώτος το δείχνει αυτό, ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου.

Βέβαια οι κινήσεις Παπανδρέου έχουν τρομοκρατήσει τον κ. Σαμαρά, ο οποίος βλέπει να έρχεται το τέλος της πρωθυπουργίας του. Αυτά όμως συμβαίνουν όταν ένα οικογενειοκρατικό πολιτικό σύστημα σαπίζει και καταρρέει.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου