Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η (Γερμανική) ενεργειακή πολιτική μετά τις (Γερμανικές) εκλογές

germanenergyblog.de
Τι πλάκα... Περιμένω τον σχηματισμό της Γερμανικής Κυβέρνησης για να δω εάν θα απαλλαγώ από την Πράσινη Απάτη... Το άρθρο λέει ότι η Μέρκελ θα παιδευτεί λιγάκι να φτιάξει Κυβέρνηση (το SPD μπορεί να μην πολυθέλει συνεργασία, αλλά δεν του βγαίνουν τα κουκιά με τους Πράσινους) και ότι ο (Γερμανός) "Επίτροπος Ενέργειας" είναι υπέρ του να μειωθούν οι επιδοτήσεις για ΑΠΕ και υπέρ της φθηνότερης ενέργειας.

Η εξαιρετική αυτή ιστοσελίδα έχει παρουσιάσει τις ενεργειακές θέσεις των Γερμανικών κομμάτων, και το μόνο κόμμα που θεωρούσε τις ΑΠΕ κοροϊδία (και ήταν κατά του ενιαίου ευρώ ή της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας) δεν πήρε, δυστυχώς, το 5%. Εάν έχω καταλάβει καλά, το κόμμα της Μέρκελ έχει αποδεχθεί ότι οι επιδοτήσεις των ΑΠΕ χρειάζονται "αναθεώρηση" και ο Έττινγκερ λέει εδώ και καιρό ότι οι τιμές της ενέργειας και του ρεύματος είναι πολύ υψηλές, και λόγω επιδοτήσεων ΑΠΕ. Αυτό σημαίνει ότι, για τους Γερμανούς, μπορεί να υπάρξει κάποια εκλογίκευση -- αν και η ζημιά έχει γίνει: Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να το παράγουν, κατόπιν εορτής.

Αλλά οι Γερμανοί κοιτάνε το συμφέρον τους, το συμφέρον τους είναι οι εξαγωγές, και οι εξαγωγές ΑΠΕ και η δική μας Κυβέρνηση... η δική μας Κυβέρνηση... Δική μας Κυβέρνηση; Δεν είναι δική μας από το 1996, ή το 1990 περίπου, ίσως και από πιο παλιά. Εκείνοι εξάγουν. Εμείς (με τις ΑΠΕ) εισάγουμε και φοράμε συγκριτικό μειονέκτημα, ενεργειακή φτώχεια (πέρα από την υπάρχουσα φτώχεια), και εκδίωξη κάθε παραγωγικής βιομηχανίας.

Το μόνο θετικό είναι ότι όλα αυτά, δηλαδή η αμφισβήτηση του ύψους των επιδοτήσεων, αυξάνουν την χρηματοδοτική αβεβαιότητα. Χωρίς επιδοτήσεις δεν υπάρχουν ΑΠΕ, και με αβέβαιες επιδοτήσεις, μόνο όσοι θέλουν να γράψουν επισφάλειες τις χρηματοδοτούν. Αυτό και μόνο αυτό μπορεί να με απαλλάξει από την Πράσινη Απάτη. Να μην τους συμφέρει να μου την επιβάλουν, και να μην μπορούν οι Περιστεροκοπελουζομυτιληναίοι (ή τα αφεντικά τους) να την χρηματοδοτήσουν. Money, money, money... Για την ακρίβεια, cash, cash, cash. Δηλαδή, μ' αρέσει η σφιχτή μονεταριστική πολιτική.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου