Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το αντίδοτο του τρόμου!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Οι Ινδιάνοι ονομάζουν την κάθε εποχή από το στοιχείο που πιστεύουν ότι μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο. Αν το στοιχείο που μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο είναι η φωτιά, ονομάζουν την εποχή, εποχή της φωτιάς. Αν το στοιχείο που μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο είναι το κρύο, ονομάζουν την εποχή, εποχή του κρύου.

Πως θα ονόμαζαν άραγε οι Ινδιάνοι τη δική μας εποχή; Νομίζω θα την ονόμαζαν εποχή της τρομάρας. Επειδή διάφοροι "τρομάρες" σπέρνουν τον τρόμο στους Έλληνες με την τρομοκρατία τους μέσω της τηλεόρασης, που αντί ο κόσμος να την πετάξει στα σκουπίδια, κάθονται με τις ώρες ακούνε την προπαγάνδα της και διασκεδάζουν με αηδιαστικά θεάματα.

Την εποχή αυτή, πράγματι αυτό που μπορεί να διαλύσει και να καταστρέψει την Ελλάδα, αν οι νεοέλληνες δεν βρούμε το αντίδοτο είναι η τρομάρα. Ο κάθε "τρομάρας", στον τομέα του κατατρομοκρατεί τον κόσμο. Όλος ο κόσμος έχει τον τρομάρα του.

Οι τρομάρες παίζουν το παιχνίδι της τρέλας εις βάρος του καλόπιστου ελληνικού λαού. Οι Έλληνες αντί να αρνηθούν το άθλιο παιχνίδι της υποκριτικής τηλεόρασης και να πετάξουν στα σκουπίδια τους δέκτες τους, κάθονται και την παρακολουθούν αδιαφορώντας για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη ζωή των συνανθρώπων τους.

Αλλά να μη φοβούμαστε επειδή ο τρόμος φεύγει σαν τον κουρνιαχτό που σηκώνει κάθε περαστικό πράγμα. Το αντίδοτο στις τρομάρες και στους τρομάρες είναι η υπομονή. Το κακό βιάζεται να κάνει όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί και να περάσει. Το κακό δεν πολυκαιρίζει. Οι λαοί βαδίζουν αργά.

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου