Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ηλεκτρικά scooter των Smart και Mini

Δύο διαφορετικές προτάσεις θα παρουσιάσουν στην προσεχή έκθεση του Παρισιού η Smart και η Mini. Στο περίπτερο των δύο εταιριών, ανάμεσα στα αυτοκίνητά τους, θα υπάρχει και ένα ηλεκτρικό scooter σε μορφή πρωτότυπου.
Το Smart E-Scooter διαθέτει τον συνδυασμό λευκού-πράσινου που έχουμε δει στο Fortwo Electric Drive και στο εμπρός μέρος του έχουν τοποθετηθεί ηλιακοί συλλέκτες και φώτα LED. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει πέντε ίππους και χαρίζει αυτονομία περίπου 100 km και μέγιστη ταχύτητα 45 km/h.
Η φόρτιση της συστοιχίας 48 μπαταριών λιθίου γίνεται από απλή οικιακή πρίζα σε τρεις έως πέντε ώρες. Το scooter της Smart διαθέτει επίσης αερόσακο, ABS, σύστημα Blind Spot Assist και υποδοχή για iPhone στον πίνακα οργάνων. Με τη χρήση του τηλεφώνου της Apple μάλιστα ο αναβάτης μπορεί να έχει σύστημα πλοήγησης και να ενεργοποιεί από απόσταση της θερμαινόμενες χειρολαβές!
Το Mini Scooter E-Concept διαθέτει ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος μέσα στον πίσω τροχό 11 ιντσών (τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη). Και στην περίπτωση του Mini η φόρτιση των μπαταριών λιθίου γίνεται από απλή οικιακή πρίζα. Το E-Concept, το οποίο έχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από τα αυτοκίνητα Mini, θα παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις, μία για έναν αναβάτη και μία για δύο αναβάτες. Ένα ενδιαφέρον αξεσουάρ που θα συνοδεύει το γερμανικό scooter είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο bluetooth κράνος Mini Collection, το οποίο έχει ενσωματωμένα ακουστικά και μικρόφωνο και επιτρέπει στον αναβάτη να ακούσει μουσική και να μιλάει με ασφάλεια στο τηλέφωνο.
http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/?aid=82498

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου