Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τη μέρα που οι φραπέδες μαράθηκαν

Σε νέο Γουδί θα καταλήξουμε αν αποτύχουμε, είπε ο Λοβέρδος στα «Πραγματικά Νέα». Κι ενώ το «αν» έδινε και μια περίπτωση επιτυχίας του μνημονιακού-συμβασιακού εγχειρήματος, όταν είδα τα κομμάντα να ανεβαίνουν τη Σκουφά μέρα μεσημέρι, είπα ότι τελειώσαμε. Αν καταληφθεί η Πλατεία Κολωνακίου, το καθεστώς γίνεται στρατοκρατικό και ψάχνουμε τον νέο Ελ Βενιζέλο.

Κι ενώ η ομήγυρη ήταν σίγουρη ότι είναι παναθηναϊκός δάκτυλος, τώρα που ο Βαλβέρδε στρώνει σιγά-σιγά την ομάδα και με Ελλάς, Ελλάς, Κέβιν Μιραλάς (μπλε, μπλε, μπλε, μπλε, μπλε, μπλε πως του παν καλέ τα μπλε του Θρύλου) και αν θα καταλήξω στη Τζια να επιβλέπω τα αντιπροεδρικά αμπέλια, εμφανίστηκαν αστειευόμενοι ο κ. Σκανδαλίδης με τον κ. Πλεύρη και ησύχασαν οι φιλήσυχοι και νομοταγείς οπαδοί του καφέ. Ο αφρός από τους φραπέδες μαράθηκε και οι freddo έγιναν σούπες, αλλά μικρή σημασία είχε.

Το καθεστώς είχε αντέξει άλλη μια Κυριακή, όχι όμως και ο Νιόμπλιας, παρά το ότι ο ΠΑΟ πέρασε σαν σίφουνας από τη λεβεντογέννα Κρήτη (1-4 τον Εργοτέλη) και το γεγονός ότι ο Ηρακλής δεν κατάφερε να νικήσει την Κέρκυρα παραχωρώντας 0-0 στο ματς- σούπα της ημέρας. Η Καβάλα κέρδισε και τον Πανιώνιο 2-1 και ο Μάκης κάλεσε τον Ντούσαν για να αναλάβει. Με τα χάλια των άλλων το χτυπάω το πρωτάθλημα σου λέει. Στην Τρίπολη 1-1 ο Αστέρας με τον Ατρόμητο, καθώς η ομάδα είναι μπερδεμένη με τις θέσεις του Τατούλη για το μνημόνιο και δεν έχει ρυθμό.

Η ΑΕΚ κέρδισε τη Ξάνθη 1-0 και οι Σέρρες τη Λάρισα με το ίδιο σκορ. Ας μην παράγουμε γκολ και θέαμα, μη μας ρίξει καμιά έκτακτη εισφορά ο «τσάρος» της Καραγιώργη Σερβίας θα σκέφτηκαν. Ο οποίος στο ρεπορτάζ-τομή της Real News: «Πως ήταν και πως έγιναν» (οι υπουργοί, στον ένα χρόνο που μας κυβερνούν) βγαίνει ατσαλάκωτος. Ο Λοβέρδος έχει ασπρίσει, μιμούμενος προφανώς τον πρωθυπουργό, η Λούκα και η Άννα έχουν χάσει τη λάμψη τους, ο Βενιζέλος και ο Πάγκαλος έριξαν λίγα κιλά, λόγω άγχους. Συνηθισμένα τα βουνά, σε λίγο παραπάνω χιόνια. Ενώ ο Ραγκούσης απέκτησε λέει ρυτίδες στο «πόδι της χήνας». Προσωπικά δεν με απασχολεί η «χήνα» αλλά πως θα βγάλω το μήνα.

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως όμως, προτείνω την επαναφορά του μέτρου του Θεόδωρου Πάγκαλου για το ύψος της φούστας. Μπορεί οι κοπέλες να είναι λιγότερο θελκτικές, αλλά θα γλιτώσουμε καμιά 500 εμφράγματα ημερησίως και έτσι θα σώσουμε και το ΕΣΥ. Τι να πρωτοκάνει κι ο ασπρισμένος Αντρέας.

Η μέρα τελειώνει με το διπλό του Άρη στην Τούμπα κι έτσι όλα τα μυστήρια και οι παρεξηγήσεις διαλύθηκαν. Ανήμερα του Διονυσίου Αρεο-παγίτου περίμενε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει; Ολόκληρο άγημα της Αεροπορίας έσκασε μύτη στη Σκουφά, ενώ ο Πατέρας διαβεβαίωνε τον Νιόμπλια ότι τον πιστεύει και η ΑΕΚ λένε ότι παίρνει προπονητή τον Χιμένεθ, ο οποίος μοιάζει με ετεροθαλή αδελφό του Ερνέστο.

Τελικά οι Κυριακές έχουν σασπένς…


Μικρός Οδυσσέας
http://www.antinews.gr/?p=64461

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου