Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

KEEΛΠΝΟ, άλλες 285 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται δεν γεμίζει με τίποτα και του αρέσουν οι προεκλογικές περίοδοι. Θα πάρει πάλι 285 άτομα, εκτός ΑΣΕΠ πάντα, αυτή τη φορά με ποια δικαιολογία; Την τελευταία φορά ήταν ο Αύγουστος του 2009 και η δικαιολογία ήταν η γρίπη... Αφού αποκαλύφθηκε η διαδικασία προσλήψεων στη Βουλή θα πρέπει να καταφύγουν σε κάποιον άλλο οργανισμό που εξαιρείται του ΑΣΕΠ για να κάνουνε προσλήψεις...

Το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι ΝΠΙΔ, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και ασχολείται με την καταγραφή, την ενημέρωση και την πρόληψη νοσημάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία, όπως το AIDS, η φυματίωση και η γρίπη των πτηνών.

Την 31.7.2007, το ανθρώπινο δυναμικό του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελούνταν από 366 άτομα. Από αυτούς οι 167 (ποσοστό 45,63%) ήταν Διοικητικό προσωπικό, 55 (16%) Ιατρικό και 42 Νοσηλευτικό.

Τον Απρίλιο του 2009 σχηματίστηκε δικογραφία 3.500 σελίδων όπου περιγράφεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος (με απευθείας αναθέσεις εργων) και παράτυπες προσλήψεις και αποσπάσεις υπαλλήλων. Τον Αύγουστο του 2009 ωστόσο (συνήθης μήνας προσλήψεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ) με αφορμή την πανδημία γρίπης, και χωρίς να έχουν καμμία σχέση οι επικείμενες εκλογές, προσλαμβάνονται 201 άτομα αορίστου χρόνου για ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ οι νοσηλευτές προσλαμβάνονται με διετή σύμβαση. Από τα 201 άτομα του ΚΕΕΛΠΝΟ ιατροί είναι μόλις δεκατέσσερις (ποσοστό 7%). Πάνω από τους μισούς είναι διοικητικοί, οι περισσότεροι μάλιστα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ δημιουργούνται και 20 θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή κλητήρες, φύλακες και οδηγοί.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στεγάζεται στην οδό Αγράφων 3-5, στο Μαρούσι, σε νεόδμητο κτίριο, με θέα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πρέπει να το επισκεφτείτε! Αρκετοί διοικητικοί υπάλληλοι ανήκαν στο παρελθόν σε φοιτητικές νεολαίες των κομμάτων, οι ιατροί που εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ διατηρούν βάσει νόμου και τα ιατρεία τους και οι περισσότεροι δεν προσέρχονται σχεδόν ποτέ στα τμήματα που ανήκουν.

Ειδοποιούνται τηλεφωνικά για τυχόν εκδηλώσεις, όπως ομιλίες υπουργών. Πολλοί από αυτούς είναι αποσπασμένοι σε τμήματα νοσοκομείων στα οποία επίσης δεν καταφέραμε να τους βρούμε! Υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ μας ανέφερε ότι στη μισθοδοσία του οργανισμού καταγράφονται περίπου 1000 άτομα.

Οι Πρόεδροι του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν κατά καιρούς εμπλακεί σε σωρεία σκανδάλων. Η 35χρονη "γνωστή" της υπόθεσης Ζαχόπουλου είχε καταφύγει στον τότε Πρόεδρο για να της βρει θέση.

Ο Τάσος Τέλλογλου στους Φακέλους του Σκάι είχε κάνει ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ.
http://folders.skai.gr/default.asp?pid=10&la=1&tID=164&tr=1

Η Act-Up, μη κυβερνητική οργάνωση που χρηματοδοτείται από το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε κατηγορηθεί από βρετανο υπάλληλό της ότι του ζήτησε να κατασκευάσει τιμολόγια για μη υπαρκτες δαπάνες για να καλύψουν τα κενά των κονδυλίων
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=165379

Το καλύτερο είναι ότι το κυβερνών κόμμα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την αδιαφάνεια του ΚΕΕΛΠΝΟ
http://tm.pasok.gr/koinonia/?p=80

http://1gamma2008.blogspot.com/2010/10/kee-285.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου