Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Η Lotus Elan επιστρέφει!

Όπως διατείνονται οι ιθύνοντες της βρετανικής φίρμας η νέα Elan αναμένεται να γίνει το δημοφιλέστερο μοντέλο στην γκάμα της και να χτυπήσει κάτω από τη ζώνη την Porsche 911 και το Audi R8. Θα κοστίζει περίπου 75.000 στερλίνες και αναμένεται να μπει στην παραγωγή έως το 2013. Όπως οι Esprit, Elite και Eterne και η Elan θα βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο ενώ εκτός από την κουπέ έκδοση θα υπάρξει και ανοιχτή.
Επίσης, θα υπάρξουν διθέσιες εκδόσεις αλλά και εκδόσεις με διάταξη 2+2 ενώ στα πλάνα της εταιρίας υπάρχει και υβριδική Elan.

Την κίνηση θα αναλάβει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του V6 των 4,0 lt που συναντάμε στην Evora αλλά στην περίπτωση της νέας Elan θα αποδίδει τουλάχιστον 400 PS ενώ η πιο σκληροπυρηνική έκδοση R θα αποδίδει 470 PS.
Τα 0-100 km/h θα πραγματοποιούνται σε 3,5 sec, η τελική θα φτάνει τα 310 km/h ενώ η μετάδοση στον πίσω άξονα θα περνά από κιβώτιο επτά σχέσεων με διπλό συμπλέκτη. Στάνταρ θα είναι τα μεταβαλλόμενης απόσβεσης αμορτισέρ, τα κεραμικά δισκόφρενα θα είναι προαιρετικά ενώ η ανάρτηση θα αποτελείται από διπλά ψαλίδια.
http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/?aid=83541

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου