Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Αγρίεψε ο Πούτιν για τον «Μπουργκάς – Αλεξ/πολη»

«Για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, έχουμε πάγια πολιτική απόφαση. Λαμβάνουμε υπόψη το γεγονός, ότι σ’ αυτήν την περιοχή της Βουλγαρίας ο πληθυσμός έχει εκφράσει την έντονη αντίθεση του προς το σχέδιο αυτό. Ο πετρελαιαγωγός περνάει και από περιοχή NATURA και ταυτόχρονα υπάρχει κίνδυνος για τον τουρισμό σ’ αυτήν την ωραιότατη περιοχή της βουλγαρικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας».

Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των αντιπροσωπειών των δύο κυβερνήσεων, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας του κ. Πούτιν το Σάββατο στη Σόφια.

Κατά τις συνομιλίες, το περιεχόμενο των οποίων δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ενημέρωσε για τα μεγάλα ενεργειακά σχέδια, τα οποία αναπτύσσει η Ρωσία: «Τα τελευταία δύο χρόνια εμείς κατασκευάσαμε πετρελαιαγωγό μήκους δύο χιλιάδων χιλιομέτρων, που καταλήγει σε νέο πετρελαϊκό λιμάνι στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού», είπε ο κ. Πούτιν.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι : «Ταυτόχρονα, συνεχίζονται πολλά χρόνια οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο ‘Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη’, η διαδρομή του οποίου είναι…. 126 χλμ !

Γνωρίζουμε και σεβόμαστε την άποψη σας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εμείς θα πραγματοποιήσουμε παρόμοια σχέδια με άλλους εταίρους, αλλά σ’ αυτήν την περιοχή, στην ίδια περιοχή».
http://www.politis-gr.com/?p=7073

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου