Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Υποχρεωτικοί ζητιάνοι

Τα θυμάστε τα Πράσινα τέλη κυκλοφορίας; Αυτά που σε τιμωρούν αν δεν αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο; Ή την Πράσινη ενέργεια; Αυτήν που στοιχίζει 3, 4 και 5 φορές όσο και η κανονική; Την Πράσινη ανάπτυξη; Τώρα έχουμε Πράσινα πιστοποιητικά. Υποχρεωτικά. Με "Νόμο"της Ε.Ε. Δεν μπορείς να κάνεις συμβόλαια χωρίς αυτά. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1896319

Μιλάμε για την Ελλάδα. Ο ίδιος Μήτσος που σου άφησε 100 κακοτεχνίες, ο ίδιος Μήτσος που βαριόταν να βρέξει την πλάκα ή να βάλει μόνωση για τα νερά, ο ίδιος Μήτσος που είπε «έλα μωρέ θα στο βολέψω εγώ», ο ίδιος Μήτσος θα έρθει να σε πιστοποιήσει. Θες, δε θες. Θα σου πάρει €300-€500", συν τα μαύρα, συν τις υποδείξεις και τις προμήθειες που θα πάρει για να σου βάλει αυτό ή να σου αλλάξει εκείνο.

Ήδη ξερογλείφεται η εκκολαπτόμενη Μαφία. Δείτε τι λένε μεταξύ τους οι «συνάδελφοι»: http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1329 «Από αυτό θα εξαρτάται η αξία του κάθε κτιρίου». Το καταλάβατε; 5-10 «ειδικοί» με το χέρι απλωμένο στην τσέπη μας. Εκβιαστές με τον Νόμο.

Και φυσικά θα προτείνουν Γερμανικές μπογιές που μονώνουν, και ειδικά Γερμανικά πλαστικάκια που σου φτιάχνουν το κέφι, και υβριδικά κουφώματα ("πρωτοποριακή"τεχνολογία 1980), και νέους Γερμανικούς καυστήρες και, νομίζω, έξυπνα παιδιά είστε, το πιάσατε.

Είμαι υπέρ της καλής κατασκευής, και του καθαρού καυστήρα, και χαμηλής ρύθμισης στον θερμοστάτη, και τέντα στο μπαλκόνι, και ανοιχτό παράθυρο την νύχτα που έχει δροσιά, και έξτρα μόνωση στην πλάκα. Είμαι κατά των ζητιάνων στα φανάρια. Οι νέοι πράσινοι επιθεωρητές, θα είναι κάτι χειρότερο: Ζητιάνοι που είσαι υποχρεωμένος να τους δώσεις κάτι.
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_12.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου