Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ψευδοσκόπια

Τα ψευδοσκόπια είναι οπτικά εργαλεία που αλλάζουν την οπτική αντίληψη διάστασης, απόστασης και βάθους. Και ενώ υπάρχει η λέξη pseudoscope στα Αγγλικά, δεν την βρήκα στα Ελληνικά. Προφανώς, γιατί δεν χρειάζεται οπτικό εργαλείο να μας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, είναι διαστρεβλωμένη από μόνη της.

Έχω χάσει λογαριασμό πότε υπογράψαμε το Μνημόνιο εκχώρησης οικονομικής διαχείρησης στην Τρόϊκα... δεν ξέρω καν τι ή ποιοί είναι η Τρόϊκα... Θυμάμαι όμως ξεκάθαρα πώς οι Γερμανοί δεν ήθελαν να μπλέξουν αν δεν ανακατευόταν και το ΔΝΤ. Είχα πει τότε μέσα μου (μπορεί και να το σχολίασα και πουθενά) "για δες... είναι και οι Γερμανοί επικοινωνιολόγοι, σαν το Πασόκ... θέλουν να φορτώσουν τις κακές δημόσιες σχέσεις στους ...άλλους". Ή δεν έχουν καμιά όρεξη, θα μας κάνουν πάσα αλλού.


Και φυσικά όλοι τσιμπήσαμε με το ΔΝΤ, οι κακοί που ρήμαξαν δεν ξέρω πόσα έθνη, και σίγουρα Αμερικάνοι, Εβραίοι και δεν συμμαζεύεται... Ο παράδεισος για αντίδραση... άσε πιά το Πασόκ είναι εδώ ενωμένο ΔΝΤ. Χρήσιμο πράγμα το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ, σε χώρα που έχει μόνο αγράμματους και φύλαρχους, (Μπουρκίνα Φάσο, Μάλι και τέτοια), έχει νόημα. "Βου" και "α" "βα", "1 και 1 κάνει 2", άντε και λίγη προδιαγεγραμμένη αυστηρή μπακαλική... δεν είμαι από αυτούς που κλαίνε. Αλλά στην Ελλάδα είμαστε γραμματιζούμενοι, μέχρι και στο Πρίνστον και το Χάρβαρντ έχουνε πάει τα διαμάντια μας... τι το θέλουμε το ΔΝΤ;

Προφανώς το θέλουμε το ΔΝΤ για να φταίει αυτό, και όχι η Τρόϊκα, και να φταίει η Τρόϊκα και όχι εμείς, οι ¨πολιτικοί ηγέτες"... Και έτσι πορευόμαστε, "έτσι" η Τρόϊκα, βεβαίως-βεβαίως και το ΔΝΤ, αν και είδα "κακή Τρόϊκα" και "καλό ΔΝΤ" μια δυό φορές και τρελάθηκα... Κουφάλες... είπα και εσείς επικοινωνιολογείτε... (το έγραψε μάλιστα και κάποιος). Μετά έμαθα ότι ο κύριος ΔΝΤ είναι υποψήφιος για κάτι.

Και να τώρα βλέπω επώνυμους, και μη, να βάλουν κατά του ΔΝΤ, για τα σκληρά μέτρα... Σύμπτωση...

Τα ψευδοσκόπια είναι σε δράση... Πoιό ΔΝΤ βρε άνθρωποι του θεού... Η Τρόϊκα κάνει κουμάντο. Η Τρόϊκα;

Άντε βγάλτε τα ψευδοσκόπια από τα μάτια σας... Για την ώρα, οι Γερμανοί κάνουν κουμάντο... ούτε καν οι Γάλλοι (κι ας χρωστούσαμε παραπάνω σε αυτούς). Και όχι όποιοι κι όποιοι... Αυτοί που έχουν το σεντούκι με τα λεφτά, και, οϊμέ έχουμε το ίδιο νόμισμα, και ζητάμε από τα δικά τους.... Το body language τα λέει όλα:


http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_9101.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου