Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στα κεραμίδια ο Παναγόπουλος

Της Αντριάνας

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε η ΓΣΕΕ…Τα ελικά όμως τα είπανε και τα συμφωνήσανε, στα κρυφά με τον ΣΕΒ, τουλάχιστον σε τέσσερα σημεία και ας βγήκε στα κεραμίδια ο Παναγόπουλος και έλεγε ότι μόνο συζήτηση έγινε.

Τώρα καναλιζάρουν τις εργατικές αντιδράσεις θέλοντας να δώσουν την αλήθεια με δόσεις, όπως κάνουν και για όλα όσα διαδραματίζονται στην καμπούρα μας εδώ και μήνες.

Έδωσαν τα χέρια για επιχειρησιακές συμβάσεις με χαμηλότερες αμοιβές από τις κλαδικές, οι οποίες λέει θα διαρκούν 1+1 έτος, στη διάρκεια του οποίου δε θα γίνονται απολύσεις!!! Επίσης η περικοπή των μισθών λέγεται ότι δεν θα είναι μεγαλύτερη του 12% των αμοιβών που ορίζει η κλαδική σύμβαση, αν και ο ΣΕΒ επιμένει για 20%...

ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ συμφώνησαν ακόμη στο θέμα της επέκτασης. Να διατηρήσει δηλαδή η υπουργός Εργασίας το δικαίωμα να ορίζει ποιες προβληματικές επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς και αν το μέτρο αυτό χρειάζεται να επεκταθεί και σε άλλες επιχειρήσεις η υπουργός να επεκτείνει την εφαρμογή της σύμβασης (σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου ακόμα και αν δεν εκπροσωπήθηκαν στις διαπραγματεύσεις ή δεν ήταν μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων).

Όσο για τις επιχειρήσεις με προσωπικό από 20 ως 50 άτομα θα απαιτείται πλειοψηφία 2/3, ενώ στις μικρότερες τον ρόλο της μεσολάβησης θα αναλαμβάνει το κλαδικό σωματείο.

Πάλι το κρυφτούλι μας παίζουν οι συνδικαλιστές, οι οποίοι σπεύδουν επί σειρά ετών να δαιμονοποιήσουν τα πάντα και να κατακεραυνώσουν τους πάντες, χωρίς ωστόσο να προχωρούν σε λύσεις ή σε λιγότερο αιματηρές θυσίες των εργαζομένων… Μας παραμυθιάζουν κανονικά και δεν φθάνει μόνο αυτό, για τα μάτια του κόσμου, μας καλούν και στην 24ωρη απεργία στις 15η του Δεκέμβρη... για να αντιδράσουμε!!!
http://www.topontiki.gr/article/11993

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου