Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα θύμα διεθνούς συνωμοσίας

Υποθέτω θα έχει σχολιασθεί από άλλους η επιστολή, που απηύθυνε στην εφημερίδα του Συγκροτήματος (σημ. ένα είναι το Συγκρότημα) ο Μίκης Θεοδωράκης, στις 09/08/2010 (*). Δεν γνωρίζω - γενικότερα - ποια αντιμετώπιση είχε και τούτα που γράφω, είναι μια ακόμη "πινελιά" στον πίνακα των αρίστων που μας ετοιμάζουν. Λεπτομερώς, άλλωστε, τον διαζωγραφίζουν πολλοί.

Φαντάζομαι ενθουσιώδης θα ήταν η υποδοχή από τους λάτρεις των ειδώλων. Η Ελλάδα, μας είπε, έπεσε θύμα διεθνούς συνωμοσίας. Αυτό που δεν μας είπε, ήταν ότι το θύμα (φυσικά και ο ίδιος) αποτελούσε "γρανάζι" της διεθνούς συνωμοσίας, συμμετείχε σ΄ αυτή τη διεθνή σπείρα, αλλά έφαγε την κλωτσιά. Μας έκαναν "πατσαβούρα".

"Όχι να απομονωθούμε", έλεγαν πάντα.
"Όχι μια ζωή να ομφαλοσκοπούμεθα", φώναζαν κάποιοι άλλοι. Μπήκαμε στο παιγχνίδι. Κλέφτες οι άλλοι, κλέφτες κι εμείς, φονιάδες οι άλλοι, φονιάδες κι εμείς. Τώρα μας στείλαν το λογαριασμό, πληρώστε και σκάστε.

Είχαμε ανάξιους κυβερνήτες και περιορισμένης εμβέλειας "μπροστάρηδες". Πώς αλλιώς να το εξηγήσεις;

Την είδα σήμερα και έγραψα καθυστερημένα τούτα τα λόγια :

"Αργά χτυπούν τα σήμαντρα
στο χώμα κάτω
πεταμένες
οι καμπάνες

Ο τοίχος πίσω μας γυαλί
και κόντρα δε βαστούσε
μας κόλλησαν
το σπάσαμε

Βουτήξαμε στο χάος"

Κατά τα λοιπά, ο ποιητής μας εγκατέλειψε προ πολλού γράφοντας το γνωστό στίχο :
"χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία".
Και

δια ταύτα
Υμέτερος
ΚιΧ

(*)Αν θέλετε να διαβάσετε την επιστολή Μίκη Θεοδωράκη, αναζητήστε την στο σύνδεσμο "http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_1541.html" 

http://kyprianoscy.blogspot.com/2010/12/blog-post_7844.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου