Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Το αντίδοτο στο δηλητήριο της υποκρισίας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο άρχων του κόσμου τούτου, ο πατέρας του ψεύδους, ο Διάβολος έχει δηλητηριάσει τον κόσμο με το δηλητήριο της υποκρισίας και της απάτης. Η μεγαλύτερη απάτη του Διαβόλου είναι να πείσει τον κόσμο ότι δεν υπάρχει.

Είναι άραγε πιο έξυπνα τα παιδιά αυτού του κόσμου από τα παιδιά του Θεού;
Ο κόσμος ξέρει π.χ. να ξεχωρίζει το γνήσιο από το κάλπικο όσον αφορά τα νομίσματα. Το ίδιο πρέπει να ξέρουμε να ξεχωρίζουμε το γνήσιο από το ψεύτικο στη συμπεριφορά των άλλων και να αρνηθούμε οποιαδήποτε συμμετοχή μας στο ψεύδος και στην απάτη.

Ή φεύγων φεύγε ή εμπαίζων έμπαιζε τον πονηρό αυτόν κόσμο, είπε κάποιος άγιος της Εκκλησίας μας. Τόσο η φυγή όσο και το να μην πάρεις στα σοβαρά τις μεθόδους αυτού του κόσμου είναι το ίδιο πράγμα.

Να ζούμε σ΄ αυτόν τον κόσμο του ψεύδους, της υποκρισίας και της απάτης χωρίς να είμαστε από τα στοιχεία αυτού του κόσμου. Αυτή είναι η Εντολή του Κυρίου προς τα παιδιά του Θεού.

Πώς θα ζούμε σ΄ αυτόν τον κόσμο χωρίς να είμαστε από αυτόν τον κόσμο;
Για να μπορέσουμε να ζήσουμε σ΄ αυτόν τον κόσμο, χωρίς να είμαστε από αυτόν τον κόσμο πρέπει να μη χρησιμοποιούμε τις μεθόδους του κόσμου. Το πρότυπο για τη ζωή μας στον κόσμο δεν είναι οι μέθοδοι του κόσμου, αλλά ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.
Αν δεν έχουμε πρότυπο το μόνο αληθινό πρότυπο ούτε εμείς θα είμαστε αληθινοί.

"Έκαστος δε βλεπέτω πώς εποικοδομεί. Θεμέλιον γαρ άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος έστιν Ιησούς Χριστός".

(Ο καθένας ας προσέχει πως εποικοδομεί. Γιατί κανένας δεν μπορεί να βάλει άλλο θεμέλιο εκτός από αυτό που υπάρχει και που είναι ο Ιησούς Χριστός).
http://lagouvardospot.blogspot.com/2011/01/blog-post_05.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου