Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Οι άσχημες αλήθειες για το Κόσσοβο

Η αποστολή της ΕΕ με την ονομασία European Union Rule of Law Mission (EULEX), που εδρεύει στη Πρίστινα του Κοσσόβου, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 και ξεκίνησε να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2009. Το αντικείμενό της είναι η παροχή βοήθειας στις αρχές του Κοσσόβου, στους νομικούς και δικαστικούς θεσμούς του, και η ενίσχυση του πολυεθνικού νομικού συστήματος, αλλά και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Οι προτεραιότητες της EULEX ήταν και είναι η καταπολέμηση των εγκλημάτων πολέμου, της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος, και της τρομοκρατίας. Συνεπώς, θα περίμενε κανείς ότι η αποστολή θα ασχολούνταν και με όλα αυτά που παρουσιάζονται στη περίφημη αναφορά του Dick Marty προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και που έχουν να κάνουν με την εξαφάνιση εκατοντάδων ανθρώπων, τη λειτουργία παράνομων φυλακών από τον UCK, και τη παράνομη εμπορία ανθρωπίνων οργάνων με βασικό πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Hashim Thaci. Παρόλα αυτά, η EULEX δηλώνει ότι τα παραπάνω εγκλήματα δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

Η αλήθεια είναι ότι η EULEX δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο Κόσσοβο. Άλλωστε, κουμάντο εκεί, μάλλον κάνει η Αμερική και όχι Η ΕΕ. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες πως τα ανώτατα στελέχη της σκέφτονται να φύγουν από τη μαστιζόμενη από το έγκλημα Πρίστινα, αφού ανησυχούν για τη προσωπική τους ασφάλεια. Όσο για την ΕΕ, ήδη πληρώνει το τίμημα για τη συνδρομή της στο στήσιμο ενός εγκληματικού θύλακα στο Κόσσοβο. Παρά το ότι η ευρωπαϊκή προπαγάνδα διατυμπανίζει παντού «το πολυεθνικό και δημοκρατικό Κόσσοβο», η Ίντερπολ αναφέρει ότι η αλβανική μαφία έχει διεισδύσει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μέσω του οργανωμένου εγκλήματος. Ήδη η αλβανική μαφία ελέγχει την αγορά ναρκωτικών σε ολόκληρη την ήπειρο, με το Κόσσοβο να παίζει το ρόλο του βασικού κέντρου διανομής τους.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από Αλβανούς εναντίον των Σέρβων ήταν τα χειρότερα από την εποχή του Β`ΠΠ. Πάνω από 12.000 θάνατοι, 1.350 τραυματισμοί, 1.000 απαγωγές, 340.000 απελάσεις μη Αλβανών, εμπρησμός 107.000 κατοικιών, και η δολοφονία 70 παιδιών. Κάποια από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν τελετουργικά, ενώ χιλιάδες Σέρβοι κλείστηκαν σε παράνομα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Αμερική και το ΝΑΤΟ συνέπραξαν σε όλα αυτά. Βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία επί 78 ημέρες, και στη συνέχεια βοήθησαν στο να καλυφτούν τα εγκλήματα εναντίον του πληθυσμού της.

Οι αμερικανικοί γεωπολιτικοί στόχοι στα Βαλκάνια κινούνται στα πλαίσια του τριγώνου Ουάσιγκτον-Τίρανα- Πρίστινα. Ο Thaci πρόσφατα δήλωσε πως δεν παίρνει τις κατηγορίες εναντίον του στα σοβαρά, και πως θα πάει στην Αμερική για να δεχτεί την εκ νέου στήριξη της Ουάσιγκτον. Η Αμερική ελέγχει πλήρως τη περιοχή και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον από καιρό σύμμαχό της Hashim Thaci. Η ΕΕ δεν παίζει σημαντικό ρόλο στο Κόσσοβο, και η EULEX συστάθηκε διακοσμητικά, μόνο και μόνο για να βοηθήσει στην αυτοανακήρυξη του Κοσσόβου ως ανεξάρτητο κράτος.

Μπορεί άραγε η καταιγίδα που ξέσπασε εξαιτίας της αναφοράς του Dick Marty να οδηγήσει σε μια σοβαρή δικαστική έρευνα, και να τιμωρηθούν οι αδίστακτοι Αλβανοί εγκληματίες; Κάτι τέτοιο θα άλλαζε όχι μόνο τα Βαλκάνια, αλλά και ολόκληρη την ΕΕ. Ή μήπως η καταιγίδα θα κοπάσει, κάτω από τη πίεση των ΗΠΑ; Όπως και νάχει, η ανικανότητα της ΕΕ να στηρίξει τη δικαιοσύνη και το δίκιο, το μόνο που κάνει είναι να υπόσχεται ένα άσχημο μέλλον για την Ευρώπη, βαμμένο με τα ματωμένα χρώματα της αλβανικής σημαίας.

S.A.- Global Research
http://www.antinews.gr/?p=78370

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου