Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Υπερβολικά ‘πολιτικά ορθή’ η υπουργός εξωτερικών της ΕΕ, Κάθριν Άστον δεν μπόρεσε να πει την λέξη ‘χριστιανός’

Στην συνάντησή τους οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ απέτυχαν να συμφωνήσουν σε μια καταδίκη των θρησκευτικών επιθέσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων που είχαν ως στόχο τους χριστιανούς στην Αίγυπτο και το Ιράκ.

Οι συνομιλίες που έληξαν σε τεταμένη ατμόσφαιρα όταν η Ιταλία κατηγόρησε την Λαίδη Ashton, την υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ, για την "υπερβολική" πολιτική ορθότητα που επέδειξε, επειδή αρνήθηκε να κατονομάσει κάποια συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα ως θύμα επιθέσεων.

Ο Franco Frattini, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, ζήτησε μία απάντηση της ΕΕ για τις διώξεις των χριστιανών μετά από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας το νέο έτος σε μια κοπτική εκκλησία στη βόρεια Αίγυπτο, όπου 23 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Τις βομβιστικές επιθέσεις στην Αίγυπτο ακολούθησαν επιθέσεις στη Βαγδάτη και φόβοι, που εκφράζονται από το Βατικανό, για τις διώξεις που οδηγούν τους χριστιανούς σε έξοδο από τη Μέση Ανατολή.


Ο κ. Frattini, που υποστηρίζεται από τη Γαλλία, είπε ότι είναι άσκοπο να εκδώσουν δηλώσεις υπεράσπισης της θρησκευτικής ανοχής χωρίς καμία αναφορά ειδικά στη συγκεκριμένη μειονότητα, τους Χριστιανούς, που υφίστανται τις επιθέσεις.

"Η θέση αυτή είναι μία υπέρβαση του κοσμικού κράτους, που υπονομεύει την αξιοπιστία της Ευρώπης", ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας. "Το τελικό κείμενο δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά στους χριστιανούς, ως εάν μιλούσαμε για κάτι άλλο, για αυτό ζήτησα το κείμενο αυτό να αποσυρθεί."

Διπλωμάτες έχουν κατηγορήσει την Λαίδη Ashton ότι προσπαθεί να κατευνάσει τις μουσουλμανικές ευαισθησίες για την αποφυγή μίας «σύγκρουσης πολιτισμών» μετά από την εξαγριωμένη αντίδραση της Αιγύπτου στο αίτημα του Πάπα Βενέδικτου XVI για καλύτερη προστασία της χριστιανικής μειονότητας της χώρας.

Πολλοί επικρίνουν την Αστον και επιμένουν ότι δεν έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα καθήκοντα της.

"Εκείνοι που πίστευαν ότι η δημιουργία υψηλού εκπροσώπου θα οδηγούσε σε μια πιο ενοποιημένη και συνεκτική εξωτερική πολιτική της ΕΕ είναι πολύ απογοητευμένοι με την Άστον", δήλωσε ένας διπλωμάτης. "Δεν έχει την ικανότητα ούτε μια δήλωση εκ μέρους της χριστιανικής Ευρώπης που καταδικάζει τις επιθέσεις σε βάρος χριστιανών, να κάνει".

ΒΛΕΠΕ και:
Απουσιάζουν τα Χριστούγεννα από τα σχολικά ημερολόγια που μοίρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχολεία στην Βρετανία!

«Βοήθεια της ΕΕ μόνο σε χώρες που σέβονται τα δικαιώματα των χριστιανών», προτείνει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=0vBqyG6qYXE

να δεις πόσο την αγαπάει ο Farage... ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!. Πιο άγνωστη και από τον Βαν Ρόμπουϊ

Δημοσίευση σχολίου