Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αμαρτωλές σχέσεις, διακοπές και αγροτουρισμός

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΦΟΣ

Μετά τον θόρυβο και τις σοβαρές αποκαλύψεις που έκανε η εκπομπή του Μ.Τριανταφυλλόπουλου ας δούμε με ψύχραιμο μάτι, τι εστί ΟΚΔΕ αλλά και να σας αποκαλύψουμε τι συνέβη πριν λίγα χρόνια με το περιβόητο πρόγραμμα του Αγροτουρισμού.
Έχουμε και λέμε λοιπόν..
Ο ΟΚΔΕ σύμφωνα με το άρθρο 77 του καταστατικού της ΓΕΝΟΠ(τροποποιημένο)έχει σαν σκοπό την εκπαίδευση και τεκμηρίωση θεμάτων που αφορούν τον εργαζόμενο στη ΔΕΗ.
Δηλαδή τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την οργάνωση ανάλογων κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και την αλληλεγγύη και την πρόνοια ανάμεσα σε εργαζόμενους αλλά και την δημιουργία παραθεριστικών κέντρων. Στα έξι περίπου χρόνια που λειτουργεί ο ΟΚΔΕ η χρηματοδότηση από τη διοίκηση φτάνει ετησίως στα 3.600.000 εκ. ευρώ για να γίνουν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες!!!
Όπως καταλαβαίνετε τα ποσά είναι αρκετά μεγάλα για να πηγαίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ διακοπές και όχι να επιλέγονται οι «κολλητοί» και να καλοπερνάνε τα μέλη του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ και οι φίλοι τους.
Φυσικά πίσω από όλα αυτό είχαν στηθεί οι εταιρείες που έλεγχε ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ και με την ανοχή του Προεδρείου κανόνιζε εκτός από τα πρακτορεία ταξιδιών που επέλεγε, πόσοι και ποιοι θα πάνε διακοπές!!!
Mην αναφέρουμε για τα ταξίδια σε πολυτελή ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό πασίγνωστων και πρωτοκλασσάτων "πράσινων" και "γαλαζιων" συνδικαλιστών...
Αυτές είναι μερικές αλήθειες που δεν τολμά να πει κανείς για τον ΟΚΔΕ και την λειτουργία του.

Πάμε να δούμε τώρα τι έγινε με τον Αγροτουρισμό.
Πριν από μερικά χρόνια με Υπουργό Ανάπτυξης τότε τον κ. Σιούφα και Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ τον κ. Μανιατάκη δόθηκαν με απόφαση του Δ.Σ. γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει μέσω της ΔΕΗ και του Συνδικάτου η διάδοση του αγροτουρισμού σε όλη τη χώρα με την σύμφωνη γνώμη της τότε κυβέρνησης. Αυτό σήμαινε ότι όλοι οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης είχαν αυτόματα το δικαίωμα να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές σε διάφορα απομακρυσμένα ή αγροτικά μέρη της Ελλάδος και παράλληλα θα κατασκευαζόντουσαν και ξενώνες για να φιλοξενήσουν τους ενδιαφερόμενους αλλά και να προβληθούν τοποθεσίες και χωριά που είχαν εγκαταλειφθεί από το κράτος.
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι που πήγαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ , αν διαχειρίστηκε η ΓΕΝΟΠ μέρος ή σύνολο των χρημάτων και το βασικότερο γιατί δεν διαφημίστηκε ο αγροτουρισμός και γιατί δεν υλοποιήθηκε.
Όλα αυτά δεν τα γράφουμε τυχαία απλά θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά στα μέλη του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ αλλά και στα Προεδρεία όλων ανεξαρτήτως των πρωτοβάθμιων σωματείων ότι τα τελευταία χρόνια από εποχής Νέζη δηλαδή και μετά το φαγοπότι μεταξύ διοίκησης και συνδικάτου ήταν ατελείωτο και το χειρότερο είναι ότι γνώριζαν πολλοί και έκρυβαν αλήθειες. Αν μάλιστα ανατρέξετε στο πρόσφατο παρελθόν θα δείτε ποιοι άσκησαν διοίκηση και ποιοι ηγήθηκαν στην Ομοσπονδία και την ΔΕΗ και αν μάλιστα ζητήσετε το πόθεν έσχες των πρωταγωνιστών των τελευταίων χρόνων( ήδη ο ένας αποκαλύφθηκε…) θα καταλάβετε γιατί ξαφνικά κάποιοι πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού αλλά και του τίμιου εργαζόμενου στη ΔΕΗ.
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι όσο ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και οι 31 συνεργάτες του δεν λένε την αλήθεια και συγκαλύπτουν αυτές τις αμαρτωλές καταστάσεις και τα πρόσωπα που λέρωσαν το πρόσωπο των απλών εργαζόμενων είναι όχι μόνο συνένοχοι αλλά και έκπτωτοι από το αξίωμα τους.
http://deireporter.blogspot.com/2011/02/blog-post_14.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου