Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Βάλτε τέρμα στη ρεμούλα με τις ΜΚΟ

Παλιό, αλλά καλό, γιατί κάπως έτσι γράφεται η ιστορία…

Από τα κιτάπια του ΥΠΕΞ, επί κυβερνήσεως Κ.Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γ.Παπανδρέου, βρήκαμε μια παλιά λίστα. Ο τελευταίος είναι γνωστό ότι χρηματοδοτούσε πλήθος ΜΚΟ διαφόρων δράσεων, τις οποίες συντόνιζε ο περιβόητος Αλεξ Ρόντος. Μία από τις ΜΚΟ που είχε χρηματοδοτηθεί ήταν και αυτή της Μαρίας Δαμανάκη, όταν εκείνη ήταν ακόμα στο Συνασπισμό. Από τότε υπήρχε χημεία μεταξύ τους και καλή επικοινωνία. Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε την ανθρωπιστική δράση της Επιτρόπου,σήμερα, της Ε.Ε. Κρίμα όμως, που δε μας ενημέρωνε για αυτήν και δεν ήταν γνωστό το έργο της. Θα γλίτωνε και από τα κακεντρεχή σχόλια.


165. Μητροπλιτικό Δίκτυο Γυναικών Νομού Αττικής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αικατερίνη Δασκαλάκη, Ιδρυτικά μέλη: Άννα Κορογιαννάκη, Καλλιρρόη Νικολή, Κωνσταντίνα Τριλίκη, Ελευθερία Ράικου.

166. Πολίτες σε Δράση, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Έχει διαγραφεί, Ιδρυτικά μέλη: Μαρία Δαμανάκη, Διονύσιος Γουσέτης, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Βασίλειος Χρονάκης.

167. Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Νικόλαος Πιτσούλης, Νικόλαος Κέμος, Ηλίας Παυλόπουλος, Αθανάσιος Παπαμίχος.

168. Διεθνής Συνεργασία για την Ανάπτυξη – Κόνιτσα, (90.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τάσσος Γεώργιος, Ιδρυτικά μέλη: Τάσσου Π., Τάσσος Δ.

169. Βήμα Αναπτυξιακής Πρωτοβουλίας και Συνεργασίας – Αθήνα, (208.694), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιατρού Βασίλειος, Ιδρυτικά μέλη: Ιατρού Β., Παπαδάκη Χ., Laert Pilo, Roland Kureta.

Και όπως επισημαίνει και το “Παρόν” η «επανάσταση» των λαθρομεταναστών είχε και τα καλά της. Αποκαλύφθηκε ότι όλοι αυτοί που είχαν αναλάβει ρόλο προστάτη σιτίζονται από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω ΜΚΟ που έχουν στήσει. Και περνούν μπέικα και με κρατικά κόλλυβα πουλάνε ανθρωπισμό, εις υγείαν των κορόιδων, του ελληνικού λαού που πληρώνει τον λογαριασμό.
Φτάσαμε στο σημείο να έχει γίνει σλόγκαν, «κάνε κι εσύ μια ΜΚΟ κι έλα να πάρεις λεφτά».

Σ’ αυτήν τη σκανδαλώδη ιστορία, όπου πάνε χαράμι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πρέπει να μπει τέρμα. Διακομματική Επιτροπή της Βουλής να αναλάβει από δω και πέρα τη διαχείρισή τους. Και να ενισχύονται μόνο εκείνες που αποδεδειγμένα, με στοιχεία, καλύπτουν πραγματικές ανάγκες. Και όχι για δεξιώσεις και… συνέδρια. Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις καταστάσεις με ΟΛΕΣ τις ΜΚΟ, με τα ονόματα αυτών που τις έχουν και τα χρήματα που έχουν εισπράξει. Και σίγουρα τότε θα αποκαλυφθούν πράματα και θάματα… Και πολλοί φίλοι και συγγενείς πολιτικών θα τρέχουν να κρυφτούν…
http://www.antinews.gr/2011/02/02/83358/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου