Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Γιατί οι Γερμανοί θα χάσουν κι αυτόν τον πόλεμο;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει.

2. Το ερώτημα, γιατί οι Γερμανοί θα χάσουν και τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που ξεκίνησαν, βασίζεται κυρίως στη διαίσθηση, τίθεται δε ως έναυσμα το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει τον αναγνώστη που γνωρίζει τα πράγματα να δώσει κάποια τεκμηριωμένη απάντηση.

3. Πρώτος λόγος που συνηγορεί υπέρ της ήττης των Γερμανών είναι ότι οι Γερμανοί δεν διδάχτηκαν από το παρελθόν τους και θα αναγκασθούν να το επαναλάβουν.

4. Δεν ζήτησαν συγνώμην από την ανθρωπότητα, πράγμα που δείχνει ότι δεν θεραπεύτηκαν από την ενοχή τους. «Η σφαίρα γυρίζει πίσω και αναζητεί τον ένοχο, όσος χρόνος κι αν περάσει.»

5. Οι Γερμανοί δεν έδειξαν την έμπρακτη μετάνοιά τους. Όχι μόνο δεν πληρώνουν τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλουν, αλλά ξεκινούν και τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, οικονομικής μορφής, σαν να θέλουν να πάρουν την εκδίκησή τους για την ήττα τους.

6. Ο μεγαλύτερος εχθρός τους στον οικονομικό πόλεμο που άρχισαν οι ίδιοι είναι ο αναδυόμενος αντι-γερμανισμός για την αλαζονική, σκληρή, ύπουλη και βάναυση ψυχική εικόνα, η οποία διατηρείται στη μνήμη των λαών.

7. Με τον αντι-γερμανισμό είναι βέβαιο ότι θα χάσουν την εξαγωγική αγορά. Ακόμα κι αν νικήσουν τις κυβερνήσεις, θα έχουν αντιμέτωπους τους λαούς.
http://moschoblog.blogspot.com/2011/03/blog-post_12.html

1 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Ενδιαφέρον... Θα τους λεχουν απέναντι τους λαούς, και πολλοι ξυπνανε και βλέπουν τι πονηρα που κουνιούνται από το 1980-85... Η τακτική τους είναι "κάνεις το καλό και βγάζεις και λεφτά". Χρησιμοποιούν και τους σοσιαλιστές και του Πράσινους για μανδύα.

Δημοσίευση σχολίου