Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Οι ΑΠΕ αυξάνουν την ανεργία (και ο φόρος άνθρακα;)


Για κάθε θέση εργασίας που δημιουργείται με τις ΑΠΕ,χάνονται 3,7 θέσεις εργασίας.

Oι ΑΠΕ χρηματοδοτούνται από feed-in-tariffs που αυξάνουν το κόστος του ρεύματος. Το 2009/10 αυτό κόστισε στου καταναλωτές £1,2 δις, συν £0,2 δις σε επιχορηγήσεις, συν £0,1 δις σε φοροαπαλλαγές, ή σύνολο £1,5 δις.

Οι ΑΠΕ προσθέτουν άλλα έμμεσα κόστη στην οικονομία από τον αντίκτυπό τους στο τοπικό περιβάλλον και το τοπίο. Τα κόστη αυτά δεν συνυπολογίστηκαν.

Μελέτες στην Ισπανία, την Γερμανία και την ΕΕ δείχνουν αρνητικό αντίκτυπο στην απασχόληση. Η μείωση στην απασχόληση εξαιτίας του αυξημένου κόστους είναι πιο μεγάλη από την δημιουργία «πράσινων θέσεων εργασίας». Οι μελέτες αυτές αναφέρουν πιθανά τοπικά οφέλη κατά την κατασκευή, και μακροπρόθεσμα οφέλη εάν αφορά εξαγωγική δραστηριότητα. Για την περίοδο 2009/10, 11.200 θέσεις εργασίας χάθηκαν λόγω των ΑΠΕ.

Τα οικονομικά οφέλη από τις ΑΠΕ είναι δύσκολο να εκτιμηθούν. Θέσεις εργασίας που αναφέρονται από αυτούς που προωθούν τις ΑΠΕ έχουν πολλή υπερβολή (greatly exaggerated).

Η πολιτική προώθησης ΑΠΕ είναι οικονομικά επιζήμια. Η Κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να βλέπει τις ΑΠΕ σαν οικονομική ευκαιρία, αλλά θα έπρεπε να προβληματιστεί εάν το κόστος ή η ζημιά στο περιβάλλον αξίζουν τον κόπο αναφορικά με αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Kαι τι είπε χτες το BBC; http://www.bbc.co.uk/news/business-12649143


Άσε τις 200 μελέτες που αμφισβητούν (1) την ύπαρξη της Κλιματικής Αλλαγής, ή (2) το Ανθρωπογενές της, ή (3) εάν τα αιολικά κάνουν ο,τιδήποτε για αυτό. Και κάποιος που πετάει λεφτά φτωχών, στα πρόθυρα χρεοκοπίας, για μακακίες... πώς να το πω... Να πάει να κοιταχτεί;

Πηγή, εδώ. Το αγόρασα εδώ, αν κανείς Κυβερνητικός το θέλει, το στέλνω χωρίς υποχρέωση. Και ευχαριστώ τον ανώνυμο σχολιαστή... Ξαφνικά έχει γεμίσει ο κόσμος με τέτοια... Και καλά νέα και από το Οντάριο...

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_518.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου