Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Διαπλεκόμενοι κουλοχέρηδες και πράσινοι κοψοχέρηδες (το παρασκήνιο της ανταρσίας στο ΠΑΣΟΚ)


Υπάρχει κυβερνητική πράξη, ενέργεια, νομοσχέδιο, “δουλειά” του ΠΑΣΟΚ χωρίς ίχνος …διαπλοκής; Λίγο δύσκολο λένε οι κακές γλώσσες.

Πέρα λοιπόν από τον σάλο που προκάλεσε η χθεσινή ενέργεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, ποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες παίζουν με τα…φρουτάκια; Ποια παιχνίδια κρύβονται από πίσω; Και κυρίως ποιοι είναι εκείνοι οι εθνικοί επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον;

Γράφαμε λοιπόν παλαιότερα

Στην εποχή του Μνημονίου η κυβέρνηση αποφάσισε να μας σερβίρει μια σειρά από τυχερά παιχνίδια έτσι για να ξεχάσουμε τη φτώχεια μας. Ο… ψωριάρης θα έχει και τον τζόγο του για να πορεύεται αλλά στις τσέπες των επιχειρηματιών θα ρέει άφθονο το χρήμα καθώς δε μιλάμε πλέον δελτία του ΠΡΟΠΟ ή για κρατικά λαχεία αλλά για φρουτάκια, ηλεκτρονικό τζόγο, βιντεολότο κ.λπ. Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί πολλές εφημερίδες στοιχήματος καθώς εκεί θα κινηθεί πλέον ο τζόγος στην Ελλάδα με ευφάνταστα παιχνίδια και απίστευτες δυνατότητες για τους παίχτες.

Οι συνεργασίες εξυφαίνονται πίσω από τις κουρτίνες της επιχειρηματικής σκηνής. Πρώτοι ενδιαφερόμενοι οι κ. Μπόμπολας και ο Κόκκαλης οι οποίοι εδώ και καιρό συζητούν την κάθοδό τους από κοινού στο κόλπο. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τον Δημήτρη Κοντομηνά τον οποίο πληροφορίες φέρουν να έχει συνεργασία με τον μεγάλο όμιλο William Hill. Κάποιες φήμες επίσης αναφέρουν ότι ο Κοντομηνάς συζητά και με εκδοτικό όμιλο που διαθέτει εφημερίδες και θα μπορούσαν να στηρίξουν το εγχείρημά του. Στους ενδιαφερόμενους και οι Γιαννακόπουλοι, οικογένεια Οντόνι αλλά και κάποιοι «κρυφοί» που συζητούν στο παρασκήνιο.

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι οι διαγωνισμοί που θα γίνουν σύντομα, οι όροι που θα επιβληθούν, τα χρήματα που θα εισπράττει το κράτος από τις άδειες και φυσικά ποιος θα πάει με ποιον. Επίσης μεγάλο παιχνίδι θα παιχτεί και με τις θέσεις που θα πάρουν τα νέα παιχνίδια. Καφετέριες, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ κι άλλοι χώροι μαζικής συνάθροισης θα γεμίσουν με τον ηλεκτρονικό τζόγο που υπόσχεται τρελά κέρδη για τους τυχερούς και φυσικά για τους… επιχειρηματίες.

Και στα δύσκολα, δεν ξεχνιούνται οι φίλοι από τα παλιά !!


Από το εσωτερικό του ΟΠΑΠ η «Ε» πληροφορείται ότι είναι έτοιμα να λανσαριστούν τα δύο πρώτα επιτεύγματα της νέας συνεργασίας ΟΠΑΠ-Intralot.Το άρθρο 22 στο σχέδιο νόμου Τα νέα παιχνίδιαΠρόκειται για τα παιχνίδια Balloons Hunter και Penalty Game που θα παίζονται στα ΤΑΧ με χρήση κάρτας (και αυτή της Intralot) αξίας από 5 έως 500 ευρώ.

Το πρώτο είναι εικονικό παιχνίδι σκοποβολής μπαλονιών με νούμερα από έναν κυνηγό. Είναι προκαθορισμένης απόδοσης, με payout 68% και στοίχημα από 0,10 έως 1 ευρώ.Ο παίκτης καλείται να προβλέψει σωστά 6 αριθμούς από 58. Αν κερδίσει, δίνεται δυνατότητα και για bonus game, με τον παίκτη να καλείται να στοιχηματίσει τι χρώμα πεταλούδα θα πιάσει ο κυνηγός.

Στο δεύτερο παιχνίδι τα κέρδη του παίκτη αυξάνονται βάσει κλιμακωτού πίνακα πρόβλεψης του αποτελέσματος των εικονικών πέναλτι.Το payout φτάνει το 69% και το στοίχημα κυμαίνεται από 0,10 έως 2 ευρώ, ενώ για όσους εθιστούν υπάρχει και η συνέχεια με τις τυχερές μπάλες. Οταν ο παίκτης μαζέψει 20, μπορεί να παίξει το bonus game.Στον ΟΠΑΠ βέβαια σιγοψιθυρίζουν ότι το βιντεολόττο από το παράθυρο είναι πιθανόν να κανιβαλίσει κυρίως το ΚΙΝΟ, του οποίου ο τζίρος εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει δραματικά από τα 2,8 δισ. ευρώ, στερώντας έσοδα και από το Δημόσιο.

Και μέσα σε όλα ο ΛΑΟΣ

Ο ΛΑΟΣ είχε σχεδιάσει τις απαιτήσεις του και τις προέβαλε με αφορμή την οικονομική κρίση. Είναι τυχαίο που υποστήριξε θερμά τα οικονομικά μετρά του ΔΝΤ; Μπορεί η υποστήριξη του να ήταν το αντάλλαγμα για να συμπεριληφθεί η εγκατάσταση των κουλοχέρηδων στο νομοσχέδιο. Ζήτησε το ΛΑΟΣ απελευθέρωση του τζόγου; Ζήτησε το ΛΑΟΣ εγκατάσταση κουλοχέρηδων; Ζήτησε το ΛΑΟΣ νόμιμα καζίνο στο internet; Το ΠΑΣΟΚ κάνει ότι απαιτεί ο Καρατζαφέρης; Η βουλευτίνα του ΛΑΟΣ κ. Νικη Τζαβέλα ήταν προβεβλημένο στέλεχος της Ιντρακόμ του Σωκράτη;

Ένα φόρουμ της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στην Τουρκία με την συμμετοχή του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

Πως ο Γιώργος συγκρουόταν στο παρελθόν με τα συμφέροντα

http://www.antinews.gr/2011/04/08/95576/#more-95576

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου